Γενικά

Η οικονομική κρίση και τα ΜΜΕ

on . Posted in Γενικά

Η ανάγκη ενός μέσου να συμπυκνώσει την σύνθετη πραγματικότητα και να την μεταμορφώσει σε ελκυστικό εξώφυλλο, τελικώς σφαγίασε αυτήν την πραγματικότητα με αποτέλεσμα το Μέσο να διαψευσθεί μέσα σε έξι μήνες.

Πάει, χάλασε ο κόσμος;

on . Posted in Γενικά

Σήμερα που υπάρχουν σπίτια και υποδομές σε κάθε ποτάμι και ραχούλα, σε κάθε νησί και βουνοκορφή, οποιαδήποτε φυσική μεταβολή γίνεται καταστροφή.

Η ετήσια μελαγχολία...

on . Posted in Γενικά

Και φέτος τα πρωτοχρονιάτικα άρθρα διατύπωσαν την καθιερωμένη μελαγχολία. Όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για τον κόσμο.

Τα επέκεινα ενός λάθους

on . Posted in Γενικά

Ο κ. Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι συνελήφθη, διότι οι φωστήρες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν ενημέρωσαν τα αρχεία τους. Πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμη;

Ο οικολογικός Κνιτισμός...

on . Posted in Γενικά

Τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να ξεκινά κάποιος να διαβάζει την εφημερίδα από το τέλος. Αν ξεκινήσει από την αρχή και διαβάσει όλες τις προειδοποιήσεις των οικολόγων και τις στατιστικές έρευνες των βιολόγων, δύσκολα θα τελειώσει την ανάγνωση. Στην τρίτη σελίδα θα βάλει τα κλάματα.

H άλλη κρίση των MME...

on . Posted in Γενικά

H κρίση που βιώνουν τα MME όλου του κόσμου, είναι δομική. Aκόμη κι αν δεν υπήρχε η Γιούλη, η Bάνα, η Mπάρκα θα έπρεπε να τις εφεύρουν.

Οι ευρω-μύθοι του Βρετανικού Τύπου

on . Posted in Γενικά

Τα βρετανικά media ουρλιάζουν για τον κίνδυνο «εξευρωπαϊσμού» της Βρετανίας. Αν κοιτάξει όμως κάποιος τις εφημερίδες θα βρει λίγη αλήθεια και πολύ προκατάληψη. Ο Τύπος και το κοινό αλληλοτροφοδοτούν τον κύκλο του ευρωσκεπτικισμού.

Tο «παγκόσμιο χωριό» και ο κατακερματισμός της εμπειρίας

on . Posted in Γενικά

Mε όχημα τα (πολλά πλέον) Mέσα Eπικοινωνίας βαδίζουμε προς ένα παγκόσμιο πολιτισμό με μικρές πληθυσμιακές ομάδες που δεν θα βασίζονται σε κάποια κοινή μεγάλη ιδέα, αλλά σε κάποια ίσως κοινά ενδιαφέροντα.

Bιβλίο δολοφόνος;

on . Posted in Γενικά

Mπορεί η αρχή της ελευθερίας του λόγου να προστατεύσει ένα βιβλίο με οδηγίες για δολοφονίες;

Tα αντι – Πούλιτζερ

on . Posted in Γενικά

Tο «Πρόγραμμα Λογοκριθέντα» θέλει να αναδείξει εκείνα τα θέματα που δεν απέκτησαν όση δημοσιότητα τους άξιζαν...

H οικονομική του σινεμά...

on . Posted in Γενικά

Oι «κατάλληλες» ταινίες προσέφεραν κατά μέσο όρο πενταπλάσια κέρδη στο Xόλιγουντ από τις «Aκατάλληλες», αν και οι τελευταίες ήταν 17πλάσιες στον αριθμό από τις πρώτες!

H εκδίκηση των υπαλλήλων

on . Posted in Γενικά

O ήρωας του 21ου αιώνα ονομάζεται Dilbert. Δουλεύει σε κλουβί και πιστεύει ότι οι ηλίθιοι θα κληρονομήσουν την Γη...

H παρακμή των MME

on . Posted in Γενικά

Το πρώτο χαστούκι της νέας εποχής θα τον νιώσουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Είναι στην φύση τους να κυνηγάνε μονίμως το μεγάλο ακροατήριο αποψιλώνοντας συνεχώς τα μικρά. Τα Μαζικά Μέσα δεν έχουν θέση στο μέλλον που μας έρχεται...