Απάντηση σε μια συκοφαντία…

on . Posted in Δεοντολογία

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

 

ΤΟΥ

 

 

ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ, δημοσιογράφου, κατοίκου Ν. Φαλήρου, οδός Εθνάρχου Μακαρίου & Δημητρίου Φαληρέως 2.

 

 

ΠΡΟΣ

 

 

Την εταιρεία «Μαυρίκος ΑΕΒΕ», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας με την επωνυμία «Ακρόπολη», που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Σφακτηρίας 19, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 

Στο πρωτοσέλιδο του υπ’ αριθ. 250 φύλλου της 17ης Ιουνίου 2015 της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ, υπό τον οκτάστηλο τίτλο «Πολλά δις ευρώ στην υπηρεσία των μνημονιακών δημοσιογράφων» και υπέρτιτλο «Αποκαλύτπουμε το καλά οργανωμένο γκεμπελίστικο, προπαγανδιστικό, βρώμικο σχέδιο των ξένων τοκογλύφων προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του μνημονίου. Το ίδιο χρονικό διάστημα έρεε άφθονο χρήμα με τη μορφή διαφήμισης στα φιλομνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης», δημοσιεύθηκε λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και φωτογραφίες που, κατά την εφημερίδα, συνδέονται με τον τίτλο και την καταγγελία που αυτός περιέχει.

 

 

Στη σελίδα 3 του ως άνω φύλλου, με τον τίτλο «Δις ευρώ στην υπηρεσία μνημονιακών δημοσιγράφων» και υπότιτλο «Αποκαλύπτουμε το καλά οργανωμένο βρώμικο σχέδιο των ξένων τοκογλύφων προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του μνημονίου» δημοσιεύεται ξανά «Η λίστα με τα ονόματα» και φωτογραφίες τους. Από τον συνδυασμό του τίτλου και της λίστας με τις φωτογραφίες δεν υπάρχει αμφιβολία στον αναγνώστη ότι οι εικονιζόμενοι είναι οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι που πληρώθηκαν, και μάλιστα με «πολλά δις ευρώ, προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του μνημονίου.»

 

 

Η λίστα, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στην τρίτη σελίδα, περιλαμβάνει το όνομά μου και τη φωτογραφία μου. Επειδή η οποιαδήποτε σύνδεση του ονόματός μου με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αποτελεί τερατώδες ψεύδος που συνιστά τη χειρότερη συκοφαντία για δημοσιογράφο και, ως εκ τούτου, με προσβάλλει βάναυσα ως άτομο και επαγγελματία, σας καλώ σε άμεση επανόρθωση.

 

 

Συγκεκριμένα, σας καλώ στο πρωτοσέλιδο του αυριανού φύλλου σας να δημοσιεύσετε το όνομά μου και τη φωτογραφία μου διαψεύδοντας την οποιαδήποτε σχέση μου με τις καταγγελίες και ζητώντας συγγνώμη για το συκοφαντικό δημοσίευμα και τη βλάβη που μου προκαλέσατε.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την ως άνω παράνομη συμπεριφορά σας.

 

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως επανορθώσετε κατά τα ανωτέρω, συμμορφούμενοι με τις εκ του Νόμου υποχρεώσεις σας, άλλως

 

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα ανωτέρω, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

 

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς όποιον απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο αυτής στη σχετική έκθεση επίδοσης.

 

 

Επικολλήθηκε το νόμιμο ένσημο ΤΠΔΑ.

 

 

 

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2015

 

 

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

 

 

 

Σταύρος Τσακυράκης