Παιδεία

Ενα σμπάρο, τρία τρυγόνια

on . Posted in Παιδεία

Η αναγραφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών ήταν μια περιττή γραφειοκρατική λεπτομέρεια. 

Κοινωνικώς και εθνικώς ξύλα απελέκητα

on . Posted in Παιδεία

Στην Ελλάδα, όπου το 35,8% των μαθητών έχει πρόβλημα να κάνει αριθμητικές πράξεις και το 27,3% έχει πρόβλημα κατανόησης κειμένων, χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει ως μόνο στόχο «να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα».

Τι εστί νόμος;

on . Posted in Παιδεία

Εκεί που συζητούσαμε αν οι χουλιγκάνοι των ΑΕΙ έχουν το δικαίωμα να διακόπτουν μια διάλεξη κραδαίνοντας καδρόνια, καλούμαστε να κουβεντιάσουμε ποιος αποφασίζει αν ο προπηλακισμός ενός καθηγητή είναι αξιόποινη πράξη ή όχι.

Το άσυλο και η πρόοδος

on . Posted in Παιδεία

Προοδευτική θέση θα ήταν η ταυτόχρονη κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ και κατάργηση των λογοκριτικών νόμων που φωλιάζουν στην ελληνική νομοθεσία.

Αγονες λέξεις για την Παιδεία

on . Posted in Παιδεία

112.000(!) έχει το καινούργιο νομοσχέδιο του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Αυτές προστίθενται στις 36.000 λέξεις που είχε ο προηγούμενος νόμος Γαβρόγλου που ψηφίστηκε το 2018.

Το Άλαμο και το ΕΜΠ

on . Posted in Παιδεία

Η εκρίζωση της ανομίας στα Εξάρχεια, εκτός από χρόνο, θέλει και τις κατάλληλες συνθήκες, αυτές που υπονομεύει η παρουσία μίας –μόνο– σχολής, η οποία δίνει άσυλο στους καταστροφείς του Σαββατοκύριακου.

Τα «μεταπτυχιακά στην Αμερική»

on . Posted in Παιδεία

Και μετά άρχισε η ισοπέδωση με επαναστατικό πρόταγμα. Η Παιδεία θεωρήθηκε «αστική» και όσοι αριστεύουν έγιναν «ύποπτοι» ως αντεπαναστάτες...

Τα αδέσποτα και το Μάτι

on . Posted in Παιδεία

«για μια απλή διαδικασία, την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, που σε όλες τις χώρες του κόσμου γίνεται αυτομάτως, ασχολούνται η πρυτανεία ενός ΤΕΙ, ένας δήμος», η Ελληνική Αστυνομία, η εισαγγελία (και το καλύτερο!) για να μη δοθεί τελικώς λύση.

Ασυλο αδέσποτων

on . Posted in Παιδεία

Το πανεπιστημιακό άσυλο στις εσχατιές του παραλογισμού: Γραφειοκρατία και μηνύσεις για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων σε ακαδημαϊκό χώρο. 

Η υπερχρέωση της λογικής

on . Posted in Παιδεία

Τώρα, ο κ. Κατρούγκαλος, συνεπικουρούμενος από άλλους φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλυψε ότι η αλλαγή του άρθρου 16 μπορεί να οδηγήσει τα νοικοκυριά σε υπερχρέωση.

Friday, γιορτή και σχόλη...

on . Posted in Παιδεία

Ενα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής παιδείας είναι το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες».