Υπόδειγμα και χριστιανικής δημοσιογραφίας;

on . Posted in Εκκλησία


Το σχέδιο είναι σατανικό, τόσο που μόνο μία εφημερίδα σαν την «Αυριανή» θα μπορούσε να αποκαλύψει. Όσοι δεν ενθυμούνται το έντυπο, είναι εκείνο που ο συγχωρεμένος για μύρια κρίματα Ανδρέας Παπανδρέου είχε αποκαλέσει «υπόδειγμα δημοσιογραφίας».

Είναι η εφημερίδα που δημοσίευε τις φωτογραφίες του κ. Κώστα Μητσοτάκη εν μέσω Γερμανών αξιωματικών και επί μακρόν επαίρετο ότι είναι η «εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό».

Το «υπόδειγμα δημοσιογραφίας» λοιπόν, ξεδίπλωσε ενώπιον του ελληνικού λαού το σατανικό σχέδιο, που σκοτεινά κέντρα εξυφαίνουν καιρό τώρα (;) κατά του Αρχιεπισκόπου, της Ορθοδοξίας και του Έθνους -μ' αυτή την αξιολογική σειρά. Το σχέδιο είναι σαν μια καλή «καραμπόλα» στο μπιλιάρδο. Χτυπάμε τον λευκό και άσπιλο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος με τη σειρά του χτυπάει την Ορθοδοξία και τελικά πλήττεται θανάσιμα ο Ελληνισμός. Δεν έχει Κίσιγκερ αυτή τη φορά η συνωμοσία, αλλά έχει όλα τα υπόλοιπα: Αμερικανούς, Εβραίους, Τούρκους, Εφιάλτες, πράκτορες και λιπόψυχους.

Όλοι αυτοί, καθώς γράφει η «Αυριανή»: «Πάνε να φάνε τον Χριστόδουλο, με στόχο να αποδυναμώσουν την Εκκλησία μας -όπως έκαναν και στην Κύπρο - και να τιμωρήσουν τον Αρχιεπίσκοπο για τη γενναία στάση που τήρησε εναντίον του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας και της επέμβασης στο Ιράκ». («Αυριανή», 24.2.2005)

Το άρθρο για την «τεχνητή», όπως τη χαρακτηρίζει, «κρίση στην Εκκλησία» πάει σε βάθος. Απύθμενο. Υποστηρίζει ότι «η αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση» ήταν αυτή που έκανε τον κ. Αρχιεπίσκοπο να επιμένει προχθές ότι δεν γνώριζε ούτε κατ' όψιν τον κ. Ιάκωβο Γιοσάκη και τον κ. Χριστόδουλο να δηλώνει χθες ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά ντράπηκε να τον διώξει από το γραφείο του.

Ήταν η «φωνή και το ανάστημα» του Μακαριώτατου, που δεν του επέτρεψε να κοιτάξει λίγο χαμηλότερα για να δει τη βρομιά, η οποία μαζευόταν στα πόδια του. Ήταν ο «αιρετικός του λόγος» που τον έσπρωξε να στέλνει επιστολές για να απελευθερώσει εμπόρους ναρκωτικών.

Το κατά Ανδρέα Παπανδρέου «υπόδειγμα δημοσιογραφίας» μπορεί να προχωρά σε βάθος για την αποκάλυψη αυτής της συνωμοσίας, αλλά δεν πάει σε πλάτος. Πρέπει να συμπληρωθεί με νέα στοιχεία, διότι συνωμοσίες αυτού του μεγέθους δεν γίνονται μόνον από μυστικές υπηρεσίες. Πρέπει να υπάρχουν και συνεργοί. Εφιάλτες και ενεργούμενα της παγκοσμιοποίησης.

Έτσι, λοιπόν, τα σκοτεινά κέντρα θα έχουν στην υπηρεσία τους δημοσιογράφους. Εκείνους που κάνουν τις αποκαλύψεις και εκείνους που στηλιτεύουν με την πένα τους την κατάντια πλέον της Ιεραρχίας. Και δεν είναι μόνον οι δημοσιογράφοι. Πρέπει στην συνωμοσία να μετέχει και η κυβέρνηση ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι αυτής. Τι στην ευχή! Εδώ υπάρχει ολόκληρη συνωμοσία για να πληγεί η Ορθοδοξία και η Ελλάδα και δεν παρεμβαίνει στο παραμικρό; Άρα, λοιπόν, μας κυβερνούν ή βλάκες ή συνένοχοι. Για την αντιπολίτευση και κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν γεννάται λόγος. Είναι σίγουρα συνένοχοι αφού αφενός ζητούν χρόνια τώρα τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους και αφετέρου πολλά στελέχη ζήτησαν δημόσια την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου.

Φυσικά, για να δέσει μια καλή συνωμοσία πρέπει να έχει και ολίγον από Πατριάρχη. Οικουμενικό κατά προτίμηση αλλά, αν δεν έχουμε εύκαιρο, μπορούμε να βρούμε κάποιον δεύτερο. Θα ρίξουμε λίγο από διαπλεκόμενα και θα το φουρνίσουμε σε διάφορα περιθωριακά κανάλια. Μέχρι το βράδυ όλος ο κόσμος θα μιλά για συνωμοσία.

Όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν παρά ένα ευθυμογράφημα από εκείνα που χρόνια τώρα μας «φιλεύει» η εφημερίδα του κ. Γιώργου Κουρή. Μόνον που το σενάριο διακινείται πλέον στα σοβαρά από την Αρχιεπισκοπή. Το ακούσαμε και στα κανάλια από τους νεόκοπους, εκπροσώπους του Αρχιεπισκόπου, ποινικολόγους, οι οποίοι έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο υπερασπιζόμενοι από τηλεοράσεως κατηγορούμενους για εμπορία ναρκωτικών, μαστροπεία, φόνους κι άλλα «χριστιανικά έργα».

Το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε και από τον κ. Χριστόδουλο ότι είχε δίκιο ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Ναι! Η Αυριανή είναι πραγματικά υπόδειγμα δημοσιογραφίας»...


Γέμισαν οι οθόνες ποινικολόγους των ιεραρχών

Για να καταλάβει κανείς ποια είναι η κατάσταση πια στο εκκλησιαστικό έπρεπε να δει το χθεσινό απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Μαζί με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου ήταν τέσσερις δικηγόροι! Αυτοί που μιλούν πλέον για την εκκλησία δεν είναι ούτε οι ιερείς, ούτε οι θεολόγοι, ούτε καν οι δημοσιογράφοι. Δικηγόροι και μάλιστα εκπροσωπούν επίσημα ιεράρχες!

Ο ποινικολόγος κ. Μ. Δημητρακόπουλος εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο. Ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κατά δήλωσή του τώρα εκπροσωπεί τώρα τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο.

Η κατάσταση δεν είναι αστεία. Όταν επίσημοι εκπρόσωποι ιεραρχών είναι ποινικολόγοι τα πράγματα είναι σοβαρά. Όταν μάλιστα είναι αυτοί οι ποινικολόγοι, οι οποίοι (όπως ορθά επεσήμανε χθες ο κ. Μανόλης Κοττάκης) εκ της εργασίας τους έχουν βγει στα παράθυρα τσακωμένοι και υβριζόμενοι για την υπεράσπιση κατηγορούμενων για πολλά εγκλήματα, τι εικόνα αποκτά για την εκκλησία ο μέσος τηλεθεατής;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 25.2.2005