Η «κατανόηση» των εισβολέων

on . Posted in Εκκλησία


Είναι εκπληκτικό, αλλά αυτοί που εργολαβικά και χωρίς να τους το ζητήσει κανείς αποφάσισαν να σώσουν τη Δύση από τα όπλα μαζικής καταστροφής, την τρομοκρατία και άλλα δεινά που παράγουν οι παράφρονες του Ισλάμ είναι εκείνοι που επί της αρχής θέλουν να συζητήσουν τα πάντα, ακόμη και το δικαίωμα ενός άσημου γελοιογράφου της Δανίας να ζωγραφίσει ότι θέλει, όπως το θέλει.

Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ δείχνουν τη μεγαλύτερη «κατανόηση» στην οργή των παραφρόνων με τα τουρμπάνια: «Δεν υπάρχει ανάγκη να προσβάλουμε ή να λειτουργούμε εμπρηστικά άνευ λόγου» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, χαρακτηρίζοντας τα επίμαχα σκίτσα «χονδροειδή». Στην ίδια γραμμή και οι ΗΠΑ. «Οι γελοιογραφίες αυτές είναι πραγματικά προσβλητικές για τους μουσουλμάνους» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρε, για δες κάποιους φρουρούς του δυτικού πολιτισμού που αποφάσισαν να εξαγάγουν τη Δημοκρατία στις εσχατιές της Μέσης Ανατολής και για το λόγο αυτό την περιστέλλουν στις χώρες τους (βλέπε βασανιστήρια, απαγωγές, Γκουαντάναμο, παρακολουθήσεις τηλεφώνων χωρίς ένταλμα στις ΗΠΑ κ.λπ.) και τώρα δίνουν μαθήματα αυτοσυγκράτησης στους... γελοιογράφους!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 7.2.2006