Αγορά

Δουλειά δεν είχε η Αρχή…

on . Posted in Αγορά

Η Αρχή Διαφάνειας κάλεσε την Beat να δώσει εξηγήσεις για τις δωρεάν μετακινήσεις των επιβατών με ταξί από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και για όσους δίνουν αίμα!

Εν τη παλάμη και ούτω βοηθήσωμεν

on . Posted in Αγορά

Στα προστατευμένα από το κράτος επαγγέλματα δεν πονοκεφαλιάζουν για τεχνικές πωλήσεων. Ανήκουν στον ευρύτατο δημόσιο τομέα, μόνη σταθερά του οποίου είναι «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει…»

Τα παράνομα αυτονόητα

on . Posted in Αγορά

Στην Ελλάδα τα αυτονόητα δεν είναι μόνο επαναστατικά. Είναι και παράνομα. Στο πλαίσιο της ρύθμισης της αγοράς...

Το «άδικο» Airbnb

on . Posted in Αγορά

Πριν 20 χρόνια οι αξίες ακινήτων και τα ενοίκια έπεφταν ραγδαίως και –παρά το γεγονός ότι ζούσαμε σε σοσιαλιστικούς καιρούς– δεν βρέθηκε ούτε ένας υπουργός να παρέμβει στην αγορά για να θεσπίσει το ελάχιστο εγγυημένο ενοίκιο.

Οι Τρεις Αδελφές της κινητής

on . Posted in Αγορά

Το κρατικό μονοπώλιο έγινε ιδιωτικό ολιγοπώλιο. Αυτή η εξέλιξη έπρεπε να κρατάει σε διαρκή εγρήγορση την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Γδέρνοντας» τους καταθέτες

on . Posted in Αγορά

Θα συμφωνήσουμε ότι οι τράπεζες έχουν πολλά προβλήματα, αλλά οι συνταξιούχοι έχουν περισσότερα. Και θα ήταν παντελώς άδικο να πληρώσουν οι δεύτεροι τα οικονομικά ανοίγματα που έχουν οι πρώτες.

Κράτος και ιδιώτες στην εθνική οδό

on . Posted in Αγορά

Λέγεται συχνά πως στην Ελλάδα απέτυχε το κράτος, απέτυχε και η αγορά. Αυτό είναι ψευδές. Οι αγορές πάντα προσαρμόζονται στις νόρμες που διαμορφώνει το κράτος.

Ακριβά μου ολιγοπώλια

on . Posted in Αγορά

Η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς ευρέως διαδεδομένων καταναλωτικών προϊόντων δεν συζητήθηκε σχεδόν καθόλου στα χρόνια της κρίσης.

Ανάπηρη απελευθέρωση

on . Posted in Αγορά

Ας μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε για το «άνοιγμα» της αγοράς φαρμακείων που κάνει η κυβέρνηση.

Ο κανιβαλισμός της λογικής

on . Posted in Αγορά

Χθες, χιλιάδες καταναλωτές βρήκαν κάτι που ήθελαν σε τιμή που μπορούσαν. Κάποιοι μπορεί να χάρηκαν για την επιλογή τους.

Τα προβλήματα της ισότητας

on . Posted in Αγορά

Αν η ισότητα στις κοινωνίες ήταν φυσική, δεν θα χρειαζόταν ούτε κράτος πρόνοιας, ούτε «αναδιανομή πλούτου, κοινωνική προστασία, στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς».

Το παράδοξο της επιλογής

on . Posted in Αγορά

Είναι καλύτερα να έχεις κάποιες επιλογές απ’ το να μην έχεις καμιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες επιλογές είναι καλύτερο από τις λιγότερες.

Ο πόλεμος των ροζ

on . Posted in Αγορά

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τσακώνονται για τον Εμφύλιο, αλλά στα συντεχνιακά τα βρίσκουν μια χαρά και αντιφιλελεύθερα.