Μεταξύ Ξηρού και Κουφοντίνα

on . Posted in Τρομοκρατία


«Ο ιδρυτής της "20 Οκτώβρη", έδωσε την ηγεσία της "17 Νοέμβρη"» έγραψε χθες κάποια εφημερίδα. Εν τω μεταξύ την ίδια μέρα έκλεισαν οριστικά τα εργοστάσια της "Αθηναϊκής Χαρτοποιίας" (Softex) στη Δράμα με απόφαση που πήρε το διοικητικό της συμβούλιο. Μένουν έτσι χωρίς εργασία περίπου 450 άμεσα απασχολούμενοι εργατοτεχνίτες και υπάλληλοι και άλλοι 150-200 που δούλευαν εποχικά και στις λιμενικές εγκαταστάσεις των Ελευθερών Παγγαίου απ' όπου γινόταν επί χρόνια η διακίνηση των προϊόντων της.

«Προφυλακίστηκαν ύστερα από σύντομες απολογίες οι Χριστόδουλος, Βασίλης Ξηρός και Γεωργιάδης», γράφει κάποια άλλη εφημερίδα. Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ασχολήθηκε κυρίως με τη διεύρυνση της Ε.Ε., επαναβεβαιώνοντας τον ''οδικό χάρτη'' με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις 10 υποψήφιες χώρες -της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης, ανεξαρτήτως της επίλυσης του πολιτικού της προβλήματος - ενώ τονίσθηκε επίσης ότι η πολιτική ρευστότητα στην Τουρκία δεν επιτρέπει την προώθηση της προσέγγισης της στην Ευρώπη, τουλάχιστον, πριν από τις επικείμενες εκλογές.

«Αρνείται και τα παζάρια. Ο Γιωτόπουλος εμμένει στην αρχική του θέση αρνούμενος κάθε σχέση με τη 17Ν.» Εν τω μεταξύ λύση αλά Ίμια (Όχι πλοία, όχι στρατεύματα, όχι σημαίες) δόθηκε με αμερικανική παρέμβαση για τη νήσο Λέιλα/Περεχίλ. Το Μαρόκο και η Ισπανία επιβεβαίωσαν χθες στην Ραμπάτ, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ουάσινγκτον για τη νήσο Λέιλα/Περεχίλ οπως αυτή εκφράστηκε από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα στην μαροκινή πρωτεύουσα.

«Ο Κουφοντίνας εκτέλεσε τον Τζώρτζη (Αθανασιάδη) και ο "κολλητός του Τσουτσουβής δολοφόνησε τον εισαγγελέα Θεοφανόπουλο». Εν τω μεταξύ οι Ισραηλινές Δυνάμεις Αμυνας (IDF) συνέλαβαν 21 άρρενες συγγενείς Παλαιστινίων, υπόπτων για ανάμιξη σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών. Οι IDF απειλούν να τους μετακινήσουν από τη Δυτική Όχθη στη Γάζα. «Η βίαιη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων υπ αυτές τις συνθήκες συνιστά συλλογική τιμωρία», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. «Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να μην πραγματοποιήσει τέτοια μέτρα». «Αν οποιοσδήποτε από τους συλληφθέντες είναι ύποπτος για κάποιο αναγνωρίσιμο ποινικό αδίκημα, θα πρέπει να τους απαγγελθούν αμέσως κατηγορίες και να προσαχθεί σε δίκη. Αλλιώς θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι», πρόσθεσε η διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικά μεταξύ Ξηρού και Κουφοντίνα γίνονται πολλά. Πάρα πολλά. Μήπως πρέπει λίγο να τα προσέξουμε;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 23.2.2002