Πριν αλλοιωθεί η λογική μας...

on . Posted in Τρομοκρατία

Τελικά δεν θα μείνουν και πολλά πράγματα όρθια, μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός αυτής της πολύκροτης υπόθεσης. Τα σενάρια, τα υπονοούμενα, η λάσπη εξακοντίζεται από δεξιά κι αριστερά με τέτοια συχνότητα που δεν αφήνουν τίποτε ανέγγιχτο στο διάβα τους. Τελευταίο κρούσμα το άρθρο δύο μελών του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και αφήνει βαριά υπονοούμενα σε βάρος ιατρού διευθυντή κλινικής στον «Ευαγγελισμό».

Στο άρθρο λοιπόν των κ.κ. Μάνια Μπαρσέβσκι και Νίκου Γιαννόπουλου, με τίτλο «Όταν ο Μάλλιος προάγεται σε απότακτο αστυνομικό», αναφέρεται επί λέξει: «Ένα μήνα σχεδόν μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψή του, ο Ξηρός παραμένει απομονωμένος, ενώ γιατροί αναφέρουν ότι εκείνο το βράδυ δεν εφημέρευε ο "Ευαγγελισμός", στον οποίο μεταφέρθηκε, και πως ο διευθυντής της κλινικής στην οποία εισήχθη, όπως συνάγεται από τη σχετική βιβλιογραφία, είναι εκ των ειδικότερων διεθνώς στην ψυχολογική παρέμβαση για την αλλοίωση της προσωπικότητας.»

Αυτό που υπονοείται είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ας το εξετάσουμε. Σύμφωνα με τους κ.κ. Μπαρσέβσκι και Γιαννόπουλο διάφοροι ανώνυμοι γιατροί λένε ότι εκείνο το βράδυ δεν εφημέρευε ο «Ευαγγελισμός». Δεν ξέρουμε ποιοι γιατροί ισχυρίσθηκαν κάτι τέτοιο, αλλά οι συντάκτες του άρθρου όφειλαν για λόγους αξιοπιστίας να κοιτάξουν μια εφημερίδα της 29ης Ιουνίου (βραδιά που τραυματίστηκε ο κ. Ξηρός). Ε, λοιπόν εκείνη τη μέρα ο «Ευαγγελισμός» εφημέρευε, παρά τις ανώνυμες διαδόσεις, που έγιναν έντυπες.

«Ο διευθυντής της κλινικής στην οποία εισήχθη [ο κ. Ξηρός] είναι εκ των ειδικότερων διεθνώς στην ψυχολογική παρέμβαση για αλλοίωση της προσωπικότητας», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. Αυτό κύριοι του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» παραείναι σοβαρό. Γι' αυτό απαιτεί μια απλή και σταράτη απάντηση: Σε ποια κλινική εισήχθη ο κ. Σάββας Ξηρός; Ποιος είναι ο γιατρός που ειδικεύεται σε «αλλοίωση προσωπικότητας»; Από ποια βιβλιογραφία προκύπτει αυτό;

Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Ξηρός εισήχθη στην εντατική του Ευαγγελισμού. Ο διευθυντής της είναι γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου. Πριν μπλέξουμε λοιπόν με άλλου τύπου ονοματολογία, με άλλα υπονοούμενα που σπιλώνουν ακαδημαϊκούς χρειάζονται ξάστερες απαντήσεις. Γιατί, όπως γράφουν στο άρθρο τους οι καταγγέλλοντες, «η ακατάσχετη ονοματολογία δεν σπιλώνει απλώς προσωπικότητες και διαδρομές, αλλά κυρίως διαμορφώνει κλίμα γενικευμένης σύγχυσης και χαφιεδολογίας...» Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα ατεκμηρίωτα υπονοούμενα...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 30.7.2002