Πώς επιβίωσε η «17 Νοέμβρη»

on . Posted in Τρομοκρατία


Πολλά έχουν γραφεί για τους λόγους μακροημέρευσης της «17 Νοέμβρη». Τα περισσότερα έχουν δόση αλήθειας. Η κατάθεση, όμως, του λιμενικού που δημοσιεύτηκε χθες στην «Α» είναι η πλέον ενδεικτική...

«Στο σημείο αυτό σταθμεύουν καθημερνά υπηρεσιακά αυτοκίνητα της EΛ.AΣ», κατέθεσε μεταξύ άλλων κάποιος λιμενικός. «Tα υπηρεσιακά αυτοκίνητα έφεραν συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας, πλην, όμως, στο εσωτερικό τους ήταν ευδιάκριτοι οι ασύρματοι καθόσον ήταν τοποθετημένοι στα ταμπλό και στο δάπεδο αυτών υπήρχαν φάροι μπλε χρώματος. Επειδή θεώρησα ύποπτη την κίνησή τους, πλησίασα και τους είπα να φύγουν, γιατί τα αυτοκίνητα είναι υπηρεσιακά και απαγορεύονται να είναι κοντά τους. Ο ένας από αυτούς με ρώτησε αν ο χώρος φυλάσσεται και ποια Αρχή είναι υπεύθυνη για βεβαίωση παράβασης... Κατόπιν με ρώτησε αν η οδός Ακτή Μιαούλη ελέγχεται από το Λιμενικό ή την Αστυνομία. Του απάντησα ότι τον ελέγχει η Αστυνομία».

«Υστερα από μισή περίπου ώρα», συνεχίζει το όργανο της τάξεως, «επέστρεψαν και οι δύο μαζί και από το χώρο του λιμανιού πήραν ένα αυτοκίνητο μάρκας ZASTAVA YUGO ... που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και προφυλακτήρες... Στη συνέχεια σταμάτησα το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε το άτομο με το οποίο συνομίλησα προηγουμένως και τον ρώτησα γιατί δεν έχει πινακίδες. Αυτός μου απάντησε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του και δεν έχει προσέξει ότι αυτό ήταν άνευ πινακίδων κυκλοφορίας. Όταν του ζήτησα την άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα και την ταυτότητά του, μου απάντησε ότι τα είχε ξεχάσει. Μην έχοντας τρόπο να ειδοποιήσω την υπηρεσία για συνδρομή, προκειμένου να τους ελέγξω, τους άφησα να φύγουν (σ.σ.!..) χωρίς να παρατηρήσω προς τα πού κατευθύνθηκαν...

Tρεις ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε εντός του λιμένα Πειραιά... είδα στα δελτία ειδήσεων διαφόρων καναλιών στην τηλεόραση φωτογραφία του ατόμου που τραυματίστηκε από την έκρηξη και ονομαζόταν Ξηρός Σάββας. Τότε, αμέσως, θυμήθηκα ότι ο Ξηρός Σάββας ήταν ο άνδρας με τον οποίο συνομίλησα πριν από ένα περίπου μήνα».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: αυτή η χώρα έχει «μυστικά αυτοκίνητα» της αστυνομίας που μόνο μυστικά δεν είναι. Έχει όργανα της τάξεως που πιάνουν ανθρώπους να οδηγούν χωρίς δίπλωμα και άδεια, αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες! Κι αντί να σημάνει συναγερμός, τους αφήνουν ελεύθερους! Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται πώς μακροημέρευσε η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Έλα, ντε!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3.9.2002