Η ώρα της Αριστεράς

on . Posted in Τρομοκρατία

Χθες στις 4.00 μ.μ., καθώς η δικηγόρος κ. Ιωάννα Κούρτοβικ διάβαζε τις δηλώσεις του υπόδικου κ. Δημήτρη Κουφοντίνα, η υπόθεση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο.

Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» άλλαξε αρχηγό και ενδύθηκε πολιτικό μανδύα.

Η δήλωση του κατηγορούμενου ως πρώτου εκτελεστή της πιο ματοβαμμένης τρομοκρατικής οργάνωσης στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για όσες ενέργειες ανέλαβε η 17Ν» και δεν ανέλαβε ο κ. Γιωτόπουλος.

Υπενθυμίζει δε, ότι «η βασική αξία για κάθε αγωνιστή σε τέτοιες στιγμές είναι η αξιοπρέπεια». Αυτή είναι η γραμμή που δίνει στους συντρόφους του για την υπεράσπιση.

Η «17Ν» θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ως πολιτική οργάνωση που θέλησε να αλλάξει τον κόσμο με «ανορθόδοξα» μέσα. Εξ ου και η αποστροφή του περί «επαναστατικού κινήματος» και «σοσιαλιστικής κοινωνίας».

Η δήλωση όμως αυτή, εκ των πραγμάτων, φορτώνει τεράστιες ευθύνες στους ώμους της Αριστεράς.

Ο χώρος καλείται να υπερασπιστεί τις αξίες του σοσιαλισμού από την καπηλεία. Οφείλει να καταδικάσει -πειστικά αυτή τη φορά- την ενοχοποίηση της Αριστεράς που επιχείρησε χθες ο κ. Κουφοντίνας.

Πρέπει να διαλαλήσει - φωναχτά αυτή τη φορά - ότι η Αριστερά δεν έχει σχέση με το αίμα των αθώων που έχει βάψει τα χέρια του κ. Κουφοντίνα.

Οφείλει να ξεσκεπάσει την επιχειρούμενη πολιτικοποίηση της τρομοκρατίας που επιχειρεί ο κ. Κουφοντίνας και να βάλει την «17Ν» στις διαστάσεις που πραγματικά είναι: μια ομάδα φονιάδων και ληστών τραπεζών.

Πρέπει επιτέλους να πει: «επί 27 χρόνια κάποιοι εγκληματούσαν στ' όνομά μας. Ε, όχι ρε φονιάδες! Δεν είστε Αριστεροί!»

Αυτή είναι σήμερα η κατεξοχήν πολιτική μάχη της Αριστεράς. Θα την δώσει;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 6.9.2002