Οι άλλοι λαϊκοί αγωνιστές...

on . Posted in Τρομοκρατία


Εκπλήξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ετοιμάζουν μόνο οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό αδελφοί Ξηρού αλλά εξελίξεις θα έχουμε κι από ένα άλλο μέτωπο. Η ρουκέτα αυτή τη φορά θα έλθει από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κυριάκος Παπαχρόνης, πρωταγωνιστής μιας παλιάς υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα θα ζητήσει επαναψηλάφηση της δίκης του για να κριθεί η δράση του με πολιτικά κριτήρια. «Έκανα τους βιασμούς για τη σεξουαλική απελευθέρωση των μαζών», θα πει ο γνωστός και ως «δράκος της Θράκης». «Υπήρξα κομμάτι ενός κινήματος και διώκομαι για τους κοινωνικούς μου αγώνες. Δεν θεωρώ ότι ήμουν στο κέντρο ούτε μια βασική συνιστώσα του κινήματος. Υπήρξα πάντα ένας λαϊκός αγωνιστής. Δεν είχα και δεν διεκδίκησα ποτέ κανένα άλλο ρόλο...». Ο κ. Παπαχρόνης θα υποστηρίξει ότι υπήρξε στην πρωτοπορία του κινήματος που γεννήθηκε την εκρηκτική δεκαετία του 1960, θα συζητήσει με τον ανακριτή τις φιλοσοφικές βάσεις του κινήματός του, την φροϋδική θεωρία, το κίνημα των χίπις, το Γούντστοκ και μπορεί να αναφερθεί και στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην διάσταση ότι και ο λατινοαμερικανός επαναστάτης υπήρξε ωραίος άνδρας. Θα δηλώσει ότι τα θύματά του δεν μπορούσαν να καταλάβουν το προτσές της ιστορίας και γι' αυτό τα έδωσε να καταλάβουν (το προτσές).

Ο κ. Παπαχρόνης θα στείλει τριπλό μήνυμα στους συντρόφους εντός κι εκτός φυλακών -διπλό έστειλε ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη»- και θα ζητήσει να αναλάβει μόνο την πολιτική ευθύνη των πράξεών του. Θα αναγγείλει ότι η συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση της οργάνωσης τέλειωσε και ότι σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια είναι πιθανόν να αναπτυχθεί κάποια άλλη μορφή επαναστατικής πάλης που θα στοχεύει στην σεξουαλική απελευθέρωση. Θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο κάλυψης του θέματος από πολλά ΜΜΕ (κυρίως ηλεκτρονικά) και πιθανότατα να αφήσει αιχμές για το πόσο «σεξουαλικά απελεύθεροι» είναι οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το θέμα της σύλληψης του.

Όλη η τοποθέτησή του θα καταγραφεί από τις εφημερίδες ως «νηφάλια», «ώριμη» κι «ευγενική». Ο ίδιος (θα καταγράψουν πάλι οι εφημερίδες) θα είναι «άνετος, ήρεμος, αποφασιστικός, όπως έκανε άλλωστε και σε όλες τις ενέργειες του μέχρι σήμερα (εννοείται: τους βιασμούς) και δεν θα δείξει ούτε μία στιγμή να χάνει την αυτοκυριαρχία του».

«Καλά σοβαρολογείτε;», μπορεί να αναρωτηθούν κάποιοι. Γιατί; Ο κ. Κουφοντίνας σοβαρολογεί με τα «μανιφέστα» του;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9.9.2002