Η αφόρητη πλήξη του αριστερίστικου λόγου

on . Posted in Τρομοκρατία


«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο υπουργός Τύπου κ. Πρωτόπαπας. Ορθώς, διότι είναι εκπρόσωπος ενός δημοκρατικού φορέα, της κυβέρνησης αυτού του τόπου. Ευτυχώς εμείς, που έχουμε τη χαρά να μην εκπροσωπούμε κανένα θεσμικό φορέα, μπορούμε να σχολιάζουμε τα λεγόμενα όλων. Από τον κ. Λαφαζάνη μέχρι τον κ. Γιωτόπουλο κι από τον κ. Κουφοντίνα μέχρι τον κ. Φοίβο Ιωαννίδη.

Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Γιωτόπουλος; Ότι «το τελευταίο τρίμηνο η πλειονότητα των μεγάλων ΜΜΕ περιορίστηκε στο ρόλο του αναμεταδότη κυβερνητικών και αστυνομικών διαρροών». Σιγά τα ωά! Τα ίδια λέει και ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας και δεν έγινε πρώτο θέμα στα κανάλια. Μας όρισε ως τρομοκρατία τις «στρατιωτικές, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των δυτικών δυνάμεων» στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Φοβερή αποκάλυψη! Μας τα 'πε τόσες φορές ο κ. Αλαβάνος που σιχαθήκαμε να τ' ακούμε.

Μας είπε επίσης ο κ. Γιωτόπουλος ότι τρομοκρατία είναι «η τυφλή βία των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων». Και γι' αυτό τρέχαμε Σαββατιάτικα να βρούμε τον «Λαμιακό Τύπο» ενώ μπορούσαμε κάλλιστα να τα διαβάσουμε στον «Ριζοσπάστη»; Ας είπε επίσης ότι «οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ έχασαν τη νομιμοποίησή τους στη συνείδηση του λαού ... οπότε οι κοινωνικές συγκρούσεις και η πολιτική βία έγιναν αναπόφευκτες». Εντάξει! Τα ακούμε από τον κ. Λαφαζάνη κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια, δηλαδή άπειρες φορές...

Μας είπε ότι «η άποψη ότι επαναστάτες αγωνιστές είναι κοινοί εγκληματίες δεν είναι καινούρια. Είναι διαχρονικό φαινόμενο, αγωνιστές που ξεσηκώνονται να αποκαλούνται έτσι, ιδιαίτερα από εξουσίες με ελάχιστη νομιμοποίηση. "Κλέφτες" αποκαλούνταν απαξιωτικά από τους Τούρκους... Αντίθετα η υποκρισία των ελίτ είναι ολοφάνερη όταν χαρακτηρίζουν τον αγώνα των Παλαιστινίων, των Κούρδων, των Τσετσένων ή του FARC της Κολομβίας ως τρομοκρατία.». Τα ίδια λέει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φοίβος Ιωαννίδης σε τρισέλιδη (!!!) συνέντευξή του την Κυριακή: «και οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες, και ο Κολοκοτρώνης, με το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", τρομοκράτης που έσφαζε και Έλληνες...»

Το δικαστήριο θα κρίνει κατά πόσον ο κ. Γιωτόπουλος έγραφε τις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη». Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως και ο συντάκτης των προκηρύξεων και ο κ. Γιωτόπουλος είναι ένοχοι πρόκλησης αφόρητης πλήξης. Όλα όσα μας λένε, μας τα 'χουν πει κι άλλοι. Απειρες φορές, και μάλιστα αναίμακτα...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 7.10.2002