Το χρέος της ΕΙΝΑΠ και του κ. Ξηρού...

on . Posted in Τρομοκρατία


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το δελτίο τύπου της «Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς» (ΕΙΝΑΠ) κι άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ο τίτλος του είναι: «Ο Σάββας Ξηρός δε χρωστάει τίποτα στον Ευαγγελισμό για τη νοσηλεία του». Παρένθεση: βασικά χρωστάει τη ζωή του κι ευχαριστώ δεν είπε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Προφανώς όμως αυτό δεν απασχολεί την ΕΙΝΑΠ. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι ένας συνάδελφός τους συκοφαντήθηκε κατ' αρχήν από ηγετικά στελέχη του περιβόητου «Δικτύου» και από τον ίδιο τον κ. Ξηρό, (ότι «αλλοίωσε την προσωπικότητά του», ότι «παρέβη τον όρκο του Ιπποκράτη» κ.λ.π.) και η συνδικαλιστική οργάνωση δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα. Τέλος παρένθεσης.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και συγχρόνως θυμηδία», γράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (και υπογράφουν εκ μέρους των, ο πρόεδρος κ. Στάθης Τσούκαλος και ο Γ.Γ. κ. Χάρης Ζαχαρογιάννης), «η όλη συζήτηση που γίνεται για το υποτιθέμενο και ανύπαρκτο για εμάς χρέος του υπόδικου κ. Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός... Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται οικονομικά και γι' αυτό παλεύουμε για Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που να παρέχει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σ' όλους δωρεάν». (Υπογραμμίσεις δικές μου).

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα: Μπορεί ότι η όλη συζήτηση για τα νοσήλια του κ. Ξηρού να προκαλεί και αλγεινή εντύπωση και θυμηδία. Μπορεί όλοι μας να θέλουμε ένα ΕΣΥ που να παρέχει δωρεάν σε όλους ιατρικές υπηρεσίες. Μπορεί και να παλέψουμε με τους γιατρούς αντάμα ώστε να αποκτήσουμε κάποτε ένα τέτοιο ΕΣΥ.

Μόνο που σήμερα δεν έχουμε τέτοιο ΕΣΥ και υπάρχει ένας νόμος του ελληνικού κράτους που ορίζει ρητά τα περί πληρωμής νοσηλίων. Έχει και διάταξη που προβλέπει δωρεάν νοσηλεία αν ο ασθενής είναι άπορος. Ο νόμος αυτός ισχύει για κάθε έλληνα πολίτη, είτε κατηγορείται για τρομοκρατία, είτε όχι. Μπορεί να είναι «ανύπαρκτο» για τους κ.κ. Στάθη Τσούκαλο και Χάρη Ζαχαρογιάννη το χρέος των 20.000 ευρώ, αλλά δεν είναι για την Πολιτεία. Εκτός αν ο λόγος των συνδικαλιστών μετρά περισσότερο από τον λόγο της Βουλής που νομοθέτησε.

Να μην παρεξηγηθούμε: Το ζήτημα δεν είναι τα 20.000 ευρώ. Το ποσό είναι ελάχιστο μπροστά στην υπηρεσία που πρόσφερε ο κ. Ξηρός για την εξάρθρωση της 17Ν. Εν ανάγκη, να κάνουμε έρανο και να του τα δώσουμε αν δεν έχει. Το πρόβλημα είναι ο συνδικαλιστικός τσαμπουκάς και μάλιστα με τα λεφτά των άλλων: «Ο Σάββας Ξηρός δεν χρωστάει τίποτε στον Ευαγγελισμό», επειδή έτσι αποφάσισε ο κ. Τσούκαλος και ο κ. Ζαχαρογιάννης, συνδικαλιστές τους οποίους πάλι εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε. Κοστίζει πολλά αυτός ο φοροδίαιτος συνδικαλισμός, ας μην αρχίσει να νομοθετεί κι όλας...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 11.10.2002