Λευτεριά στον αγωνιστή Πάσαρη!

on . Posted in Τρομοκρατία

Ήταν μια αποκάλυψη η συνέντευξη του κ. Κώστα Πάσαρη στη Ρουμανική τηλεόραση που αναμεταδόθηκε χθες από το Mega και τη ΝΕΤ.

Όποιος την παρακολούθησε πρέπει να έβγαλε αβίαστα ένα συμπέρασμα: Ο κατηγορούμενος για μύριες ληστείες και καμιά δεκαριά φόνους έχει σαφή πολιτική ατζέντα, σίγουρα πολιτικά κίνητρα, κι ένα αριστερό λόγο που θα τον ζήλευαν πολλοί από τους «ένοπλους συντρόφους» της «17 Νοέμβρη», οι οποίοι ως γνωστόν και σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων τους βρίσκονται στον Κορυδαλλό για «πολιτικά αδικήματα».

Τι δεν είπε ο κ. Πάσαρης!

Κατ' αρχήν διαπίστωσε -όπως τόσοι άλλοι στην χώρα μας- ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όπως και οι έγκλειστοι του Κορυδαλλού είχαν δηλώσει παλιότερα, ότι από την τρομοκρατία οι φτωχοί και οι μεροκαματιάρηδες δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε, το αυτό μας επεσήμανε και ο κ. Πάσαρης: «Το σπίτι του φτωχού», είπε, «δεν είχε να φοβηθεί τίποτε. Οι στόχοι μου ήταν οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις.».

Ο καταδικασθείς για τις ληστείες έκανε και τους απαραίτητους συμψηφισμούς. Ο κ. Γιωτόπουλος αναρωτήθηκε γιατί το κράτος ασχολείται με τους 43 φόνους της τρομοκρατίας σε 27 χρόνια ενώ (όπως ισχυρίστηκε) το κράτος και οι εφοπλιστές έπνιξαν 83 άτομα του «Σάμαινα» σε μία νύχτα.

Ο κ. Πάσαρης έβαλε και μια λόγια πινελιά στον ισχυρισμό: «με αποκαλούν δολοφόνο», είπε. «Αν σκοτώσεις ένα άνθρωπο είσαι δολοφόνος, αν σκοτώσεις εκατό είσαι ήρωας». Προφανώς ξέχασε να πει (ή απλώς δεν μεταδόθηκε) για τα θύματα που είχαν οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ και στην Γιουγκοσλαβία...

Φυσικά ο κ. Πάσαρης υιοθέτησε το σύνθημα που έχει αναγραφεί σε τοίχους των Εξαρχείων: «αυτά που υπόσχεται η εργασία, τα εξασφαλίζει η ληστεία». Θεώρησε βέβαιο ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Ελλάδα: «το δικαστήριο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα».

Τέλος αγέρωχος ως Κουφοντίνας δήλωσε στους ταπεινούς Ρουμάνους ότι αυτός (όπως όλοι οι αγωνιστές εξάλλου) δεν προδίδει. Ούτε συντρόφους, ούτε τις θέσεις του.

Μετά απ' όλα αυτά, όσοι δεν έχουν αλλοτριωθεί από την προπαγάνδα της ενιαίας σκέψης, όσοι δεν έγιναν βολεμένοι μικροαστοί, σ' όλους όσους πάλλεται ακόμη η ελπίδα της επανάστασης, ένα μόνο απομένει. Να αναφωνήσουν μαγεμένοι: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΣΑΡΗ!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 16.1.2003