Εθνικά

Καμένοι στη μετάφραση

on . Posted in Εθνικά

Ο πρωθυπουργός μαθαίνει ταχύτατα την αγγλική, αλλά στη διπλωματία και στις διεθνείς σχέσεις «η διαφορά μεταξύ της σωστής λέξης και της περίπου σωστής λέξης είναι ίδια με τη διαφορά μεταξύ αστραπής και πυγολαμπίδας».

Κόκκινες οι γκρίζες ζώνες

on . Posted in Εθνικά

Η τουρκική πολιτική ηγεσία βρίσκει και κάνει. Μόλις νιώσει πολιτική αδυναμία στην εδώ πλευρά σπεύδει να την εκμεταλλευθεί.

Με τα ζωνάρια λυμένα

on . Posted in Εθνικά

Η ζημιά της διαπραγμάτευσης με τα πουκάμισα έξω κόστισε από 80 ώς 200 δισ., τούτη η διαπραγμάτευση με τα ζωνάρια λυμένα μπορεί να έχει ανυπολόγιστες ζημιές.

Ανησυχητικές εμπειρίες

on . Posted in Εθνικά

Μια κυβέρνηση που το 2015 δεν μπόρεσε να κατανοήσει ένα πολύ πιο σταθερό διεθνές περιβάλλον θα μπορέσει να διαχειριστεί το καθεστώς Ερντογάν;

Παίζοντας με τη φωτιά...

on . Posted in Εθνικά

Ζούμε το επέκεινα ενός πολιτικού τυχοδιωκτισμού που ξεκίνησε το 2010 στις πλατείες του αντιμνημονίου, κορυφώθηκε με την κυβερνητική σύμπραξη του 2015.

Σφετεριστές της εκπροσώπησης

on . Posted in Εθνικά

Κάποιοι των «Παμμακεδονικών» οργανώσεων δίχως να έχουν ψηφιστεί από κανένα, δηλώνουν εκπρόσωποι του λαού κι απειλούν τους εκλεγμένους.

Παραχάραξη δίχως σύνορα

on . Posted in Εθνικά

Και στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε, από το να παίζουμε τις κουμπάρες των εθνικοπαραφρόνων και όσων τοκίζουν στα ρεζιλίκια κάθε πλευράς...

Οι αντιφάσεις εκδικούνται...

on . Posted in Εθνικά

Αυτό με τις πλατείες που, μεθυσμένοι από την αμετροέπειά τους, δεν κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα το βρει μπροστά της και η Νέα Δημοκρατία.

Η εκλογή της Ελλάδος...

on . Posted in Εθνικά

Η Ελλάδα αδίκως ψάχνει «λύση του Σκοπιανού». Πρέπει να κάνει τις επιλογές της. Θα παραμείνει μέρος του βαλκανικού προβλήματος ή θα προτάξει την ευρωπαϊκή λύση; Θα κοιτάξει τα πραγματικά της εθνικά συμφέροντα ή θα επιμείνει στα φανταστικά εθνικά της δίκαια;

Αλλουνού παπά ευαγγέλιο

on . Posted in Εθνικά

Ενα από τα βασικά προβλήματα του έθνους είναι ότι όλοι θέλουν να το σώσουν κραυγάζοντας και κανείς με τη δουλειά του.

Ο ιός του Μακεδονικού

on . Posted in Εθνικά

Οι «ιδέες» που προκαλούν άγχος (π.χ. η πατρίδα μου βρίσκεται σε κίνδυνο) έχουν ένα έμφυτο πλεονέκτημα σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μιμίδια, επειδή ο κίνδυνος καθιστά τους ανθρώπους πιο δεκτικούς στον προσηλυτισμό.

Τα ψίχουλα της αγανάκτησης

on . Posted in Εθνικά

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και θα βρεθούν άλλοι για να καβαλήσουν το κύμα των κατανοητών αλλά αδικαιολόγητων ανησυχιών που έχουν οι πολίτες.

Στο ίδιο έργο θεατές

on . Posted in Εθνικά

Το ζήσαμε πολλάκις αυτό το έργο και όπως οι άρρωστοι του τζόγου, περιμένουμε κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα.

Η διαδικασία και η ουσία

on . Posted in Εθνικά

Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να δηλώσει πως «η λύση να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον τραυματισμό του έθνους».

Η κινηματική Δεξιά του Κυρίου

on . Posted in Εθνικά

Aυτό που απέδειξε η σχετική επιτυχία του συλλαλητηρίου είναι η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να κινητοποιήσει τους πολίτες προς κάποιο σκοπό, παρά τη δυναμική της κινηματικής Δεξιάς του Κυρίου.

Μακεδονικά μυστήρια

on . Posted in Εθνικά

Η ελλαδική εκκλησία γιατί ανακατεύεται σε θέματα που χειρίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο;