Οι Σέρλοκ του Διαδικτύου

on . Posted in Εθνικά

Το ‘χαμε πει και αμαρτίαν ουκ έχομεν. Με 20.000 παρακολουθήσεις ετησίως «οι πράκτορες του εχθρού μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Και να τους ακούν στην Κατεχάκη, η ΕΥΠ δεν θα έχει τον χρόνο ούτε καν να τους απομαγνητοφωνήσει, πόσο δε μάλλον να αναλύσει τα δεδομένα» («Καθημερινή», 12.8.2022).

Ευτυχώς επαγρυπνούν οι υγιείς δυνάμεις των κοινωνικών δικτύων. Ετσι καλύπτονται τα κενά που αφήνει η εσωτερική υπερδραστηριότητα της ΕΥΠ. Οι Σέρλοκ του Διαδικτύου, λοιπόν, ανακάλυψαν ότι «η Μπάιντα η “αρχηγός” των 38 της σκευωρίας του Εβρου, που εξαφανίστηκε μόλις την υποδεχθήκαμε σε δομή φιλοξενίας, μοιάζει ανησυχητικά με την Müberra Öztürk την πρώτη Αξιωματικό του Τουρκικού Στρατού με μαντίλα. Η μηνυτήρια αναφορά που έκανε η Εθνική Δημιουργία βγάζει λαβράκι», έγραψε ο κ. Θάνος Τζήμερος (Twitter, 20.10.2022).

Από κάτω υπήρχαν οι φωτογραφίες δύο γυναικών, μία εκ των οποίων φορούσε στολή του τουρκικού στρατού και μαντίλα και η άλλη απλώς μαντίλα. Είχαν και οι δύο μεσανατολικά χαρακτηριστικά και συνεπώς μοιάζουν. Εγιναν γνωστές (παγκοσμίως για 15 λεπτά), για διαφορετικούς λόγους. Η «Μπάιντα» –κατά φαντασίαν «αρχηγός»– ήταν μία από τους μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα του Εβρου. Ολοι θυμόμαστε το θρίλερ του Δεκαπενταύγουστου με τη μικρή Μαρία, που μπορεί να λεγόταν Αϊσέ, που πέθανε ή δεν πέθανε, από τσίμπημα σκορπιού ή άλλο λόγο, σε μια νησίδα του ποταμού που άλλοτε είναι ελληνική, μετά έγινε τουρκική, μετά ξαναέγινε ελληνική κ.ο.κ. Οι βιντεο-εκκλήσεις της έπαιξαν για λίγες μέρες στις ξένες τηλεοράσεις.

Η Müberra Öztürk έγινε κι αυτή γνωστή παγκοσμίως (για 15 λεπτά) διότι ήταν η πρώτη αξιωματικός του τουρκικού στρατού που ορκίστηκε φορώντας τη μουσουλμανική μαντίλα στις 31 Αυγούστου. Αν οι δύο αυτές ταυτίζονται τότε υπάρχουν και καλά και κακά νέα για τις μυστικές μας υπηρεσίες. Τα καλά είναι η «μπουνταλοσύνη» της ΜΙΤ. Εστειλαν μια πράκτορα στον Εβρο για να εκθέσει την Ελλάδα και 15 μέρες μετά την εξέθεσαν σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να την αντιληφθούν ακόμη και τα σαΐνια του Facebook. Τα κακά νέα είναι ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν τόσο ανίκανες τις ελληνικές που έστειλαν μια δόκιμη αξιωματικό (ορκίστηκε δύο εβδομάδες μετά) να επιχειρήσει στον Εβρο.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα από όλη αυτήν τη φασαρία είναι ότι διάφοροι «βγάζουν λαβράκια» αδαπάνως γι’ αυτούς. Αν οι μηνυτήριες αναφορές κόστιζαν κατιτίς στον μηνυτή, δεν θα φορτωνόταν –η ήδη βαρυφορτωμένη δικαιοσύνη– και με παιχνίδια ή υποψίες κατασκόπων.