Η ΕΟΚ το ΝΑΤΟ και η αγροτιά...

on . Posted in Αντιαμερικανισμός


Ξέραμε ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ αποτελούν το ίδιο συνδικάτο, κατά το προσφιλές σύνθημα του παλαιού ΠΑΣΟΚ και του γηρασμένου ΚΚΕ. Το γεγονός, όμως, ότι οι αγρότες υπό την καθοδήγηση των ηρωικών αγροτοπατέρων κ.κ. Πατάκη και Νασίκα διαδήλωσαν σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ για... αποζημιώσεις που δεν πήραν από την Ε.Ε. πρέπει αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία -για να είμαστε ακριβείς-, αφού η πορεία του Πολυτεχνείου καταλήγει ως είθισται στην αμερικανική πρεσβεία και όχι, για παράδειγμα, στο ΓΕΣ, από το οποίο στο κάτω κάτω της γραφής εδόθη η διαταγή να εισβάλει το τεθωρακισμένο στο Πολυτεχνείο.

Μπορούμε να δεχθούμε βέβαια ότι οι Αμερικανοί (οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται πίσω απ' όλα τα δεινά του κόσμου) ευθύνονταν για την αιματηρή εισβολή στο Πολυτεχνείο. Ή έστω ότι ήταν ηθικοί αυτουργοί. Το ΝΑΤΟ όμως σε τι ευθύνεται για τις καθυστερημένες ή και λειψές επιδοτήσεις των αγροτών; Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι ότι η «αιμοσταγής» συμμαχία δεν ακολούθησε τις συμβουλές που έδινε ένα παλιό άσμα του ΚΚΕ: «Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα τουφέκια τα σπαθιά, να τα κάνουμε τρακτέρια να δουλεύει η αγροτιά.»

Βέβαια το ΚΚΕ, όπως θυμόμαστε όλοι, υπήρξε πάντα εναντίον του ΝΑΤΟ. Προτιμούσε το αλήστου μνήμης «Σύμφωνο της Βαρσοβίας». Οι «γαλάζιοι» αγρότες όμως τι προηγούμενα έχουν με τη συμμαχία ώστε να πρωτοστατεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νασίκας στον αποκλεισμό του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου; Εκτός αν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν ουρά της μηδενιστικής πολιτικής που ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έχει προηγούμενα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Όπως δήλωσε η Γραμματέας του κα Αλέκα Παπαρήγα στις 24/5/2002: «Εμείς έχουμε ριζική διαφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πολιτική της, με την πρακτική της...»).

Τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο έχασαν τον ιδεολογικό πόλεμο κατά κράτος. Όσα οραματίστηκαν έγιναν αίμα δάκρυα και απαξίωση. Ο «σοσιαλιστικός παράδεισος» γονάτισε υπερήφανους λαούς, έστειλε τους πολίτες του να δουλεύουν στις οικοδομές και τα κακόφημα μπαρ. Μόνο στην Ελλάδα η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ δεν είχε πολιτικό και ιδεολογικό αντίκτυπο. Μόνο στη χώρα μας οι ιδεολογικοί νικητές τρέχουν πίσω από τις πολιτικές και πρακτικές των ιδεολογικά ηττημένων. Και όχι μόνο στα αγροτικά...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 21.11.2002