Η πορεία και το καπέλο...

on . Posted in Αντιαμερικανισμός


Αντιγράφω: «Ωστόσο θα πρέπει να μάθουν καλά και οι κυβερνήσεις που αγνοούν τη θέληση των πολιτών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τους προσβάλλουν, ότι η ιστορία δεν τέλειωσε. Τώρα ξαναρχίζει από εκεί που σταμάτησε το 1989 κι αυτή την φορά δεν γράφεται στα βιβλία αλλά στους δρόμους της οικουμένης. Όποιος αυτό δεν το κατάλαβε στο μέλλον θα το μετανιώσει.»

«Ριζοσπάστης»; Όχι «Αυγή» της ανανεωτικής (τρομάρα μας!) Αριστεράς. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του και υπό τον τίτλο «Αντιπολεμικά συλλαλητήρια: το αντίπαλο δέος της αυτοκρατορίας» (Αυγή 19.2.2003), ο επαγγελματίας συνδικαλιστής κ. Δημήτρης Στρατούλης μας αποκαλύπτει πολλά.

Μας δηλώνει ότι η Ιστορία σταμάτησε το 1989. Για τους λήσμονες υπενθυμίζουμε ότι εκείνη τη χρονιά γκρεμίστηκε το τείχος του αίσχους που χώριζε ανατολικο-βερολινέζους από το Δυτικό Βερολίνο. Εκείνη τη χρονιά άρχιζαν να πέφτουν σαν «χάρτινες τίγρεις» τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης. Εκείνη τη χρονιά εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, ανάσαναν με ανακούφιση. Μεταξύ αυτών προφανώς δεν ήταν ο κ. Στρατούλης.

Ο καλός, αλλά και κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής, μας αποκαλύπτει επίσης ότι από προχθές το παραμύθι ξανάρχισε να δουλεύει, και μάλιστα «όχι στα βιβλία αλλά στους δρόμους της οικουμένης». Προσωπικώς δεν καταλαβαίνω. Το δηλώνω και παρά τον κίνδυνο να το «μετανιώσω στο μέλλον» όπως απειλεί ο κ. Στρατούλης. Όλος αυτός ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να συνεχιστεί η προ του 1989 επονείδιστη ιστορία; Βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του πολέμου ή υπέρ του ΚΚΣΕ; Ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν στην Πλατεία Συντάγματος γιατί πιστεύει ότι έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη; Μήπως το βράδυ πήγε στο «Πεντελικόν» για να κατασκοπεύσει τους «εχθρούς του λαού;» Μήπως ο κ. Λαλιώτης και η κουστωδία του διαδήλωσαν για την παλινόρθωση των σταλινικών καθεστώτων; Ή μήπως...

Μήπως, λέω μήπως, έχουμε την παλιά της τέχνη κόσκινο της Αριστεράς (είτε της Προόδου, είτε της Συντήρησης) να καπελώνει τα κινήματα για ιδίους λόγους; Αν διαβάσει κανείς το άρθρο του κ. Στρατούλη θα πιστέψει ότι το νεοπαγές Κοινωνικό Φόρουμ στην Ελλάδα απειλεί την αυτοκρατορία. Το ίδιο θα πιστέψει για το ΠΑΜΕ αν διαβάσει κανείς Ριζοσπάστη.

Οι 200.000 όμως που διαδήλωσαν το Σάββατο πιστεύουν ότι ο πόλεμος αυτός θα είναι άδικος. Μάλλον οι τελευταίοι έχουν δίκιο...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 20.2.2003