Οι σοφιστείες του αντιαμερικανισμού

on . Posted in Αντιαμερικανισμός


Τι είναι τελικά οι σοφιστείες; Ταχυδακτυλουργικοί συλλογισμοί. Ξεκινάς από ένα αξίωμα, κάνεις ένα κυκλικό συλλογισμό και καταλήγεις να αποδείξεις το ίδιο το αξίωμα.

Ένα από τα βασικά αξιώματα που κυκλοφορούν στο ιδεολογικό παζάρι της Ελλάδας έχει ως εξής: οι Αμερικανοί, εκτός από «φονιάδες των λαών» είναι πηγή παντός κακού. Ότι και να κάνουν είναι εξ' ορισμού «δαιμονικό»! Και αυτό «αποδεικνύεται» με μια σειρά συλλογισμών που κουβαλάν όμως μέσα τους το ίδιο το αξίωμα.

Δύο παραδείγματα:

Το πλιάτσικο
«Η ΜΙΑ ΟΨΗ της κατάστασης, που προέκυψε από την εγκληματική επιδρομή στο Ιράκ, είναι το χάος και οι λεηλασίες δημόσιων κτιρίων, ακόμη και νοσοκομείων και πανεπιστημίων από πλιατσικολόγους, που αρπάζουν ό,τι βρουν, χωρίς να εμποδίζονται από τις δυνάμεις κατοχής, οι οποίες έως χθες αδιαφορούσαν.
(...)
ΜΟΛΙΣ χθες το πρωί, όπως δήλωσαν αξιωματικοί του 7ου Συντάγματος Πεζοναυτών, δόθηκαν οι πρώτες διαταγές να εμποδιστούν οι λεηλασίες. Πώς θα εμποδιστούν; Προφανώς με πυρά κατά παντός υπόπτου, αδιακρίτως, όπως χθες, όταν Αμερικανοί πεζοναύτες πυροβόλησαν ένα μικρό λεωφορείο και σκότωσαν δύο παιδιά!
»
(Βασικό άρθρο «Ελευθεροτυπία» 12.4.2003)

'Aρα: Αν αφήσουν να εξελιχθεί το πλιάτσικο υπό τον φόβο ότι μπορεί να χτυπηθούν αθώοι είναι κακό. Αν το σταματήσουν με πυρά (και οι στρατιώτες δεν είναι δα οι καλύτεροι για αστυνομική δουλειά) πάλι κακό θα είναι.

Συνεπώς: «φονιάδες των λαών...»

Ο στρατηλάτης
«Αν το καλοσκεφτείς, αυτός ο Σαντάμ Χουσεϊν, «που όλο λόγια ήταν», έδρασε περίπου ως συνειδητός πράκτορας των Αμερικανών! Με την στάση του "πέτυχε" μια σειρά πράγματα, τα οποία δυσκολεύεται κανείς να σκεφθεί πως αλλιώς θα τα κατάφερναν οι Αμερικανοί. Έχουμε και λέμε:
α) Εγκατέστησε - εδραίωσε τους Αμερικανούς στην πιο κρίσιμη περιοχή του κόσμου, ακριβώς πάνω στα πετρέλαια, β) δικαίωσε την πολιτική τους, γ) τους ανέδειξε ως μονοκρατορία-αυτοκρατορία στον κόσμο, δ) διέλυσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ε) υπονόμευσε μέχρις εξευτελισμού τον ΟΗΕ.
Ποιος άλλος θα μπορούσε να δουλέψει τόσο αποτελεσματικά και αποδοτικά για τους Αμερικανούς; Μόνο ένας δικός τους, ένας πολύ δικός τους
»
( Γνώμη Του Γ. Παπαχρήστου «ΝΕΑ» 12.4.2003)

'Aρα: όσο ο Σαντάμ είναι εκεί εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Αφού χτυπηθεί πάλι τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ εξυπηρετεί.

Συνεπώς: «Φονιάδες των λαών...»

Κυκλοφορεί ευρέως ότι οι Αμερικανοί εξόπλισαν τον Σαντάμ. Σύμφωνα με το Stocholm International Peace Research Institute, οι εισαγωγές όπλων του Ιράκ την περίοδο που κυβερνούσε ο Σαντάμ (1973-2002) προήλθαν από:


* ΕΣΣΔ: 57%
* Γαλλία: 13%
* Κίνα: 12%
* Τσεχοσλοβακία: 7%
* Πολωνία: 4%
* Βραζιλία: 2%
* Αίγυπτος, Ρουμανία, Δανία Λιβύη από: 1%
* ΗΠΑ: 1%


Κάτι ψιλά, έχει δώσει και η Ελλάδα (σφαίρες και G3) από την πάλαι ποτέ κραταιά κρατική και πράσινη ΠΥΡΚΑΛ.

Συνεπώς; Τι συνεπώς; Θέλει και σκέψη; «Φονιάδες των λαών...»

12.4.2003