«Μικρός Ήρως» των καιρών μας

on . Posted in Αντιαμερικανισμός


Αν παρακολουθήσει κανείς το τηλεοπτικό δελτίο του «ALTER» θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί έτσι θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο συνωμοσίας κατά του σύμπαντος ελληνισμού από τους «διακοσάρηδες των λαών, Αμερικάνους». Στο φιλόξενο αυτό σταθμό διάδοχοι του μεγάλου Στέλιου Ανεμοδουρά καταγράφουν με πληροφορίες και φήμες -κυρίως φήμες- το νέο έπος αντίστασης της ελληνικής ψυχής. Φτιάχνουν ένα νέο «Μικρό Ήρωα» των καιρών μας.

Σύμπας ο ελληνισμός έχει πλέον προσωποποιηθεί σε ένα σύγχρονο Γιώργο Θαλάσση. Όπως ο «Μικρός Ήρωας» ξεγλιστρούσε επιδέξια από τις παγίδες των ναζιστικών στρατευμάτων που στηνόταν απ' άκρους εις άκρου στην κατεχόμενη Ευρώπη, έτσι και ο κ. Κώστας Κεντέρης επιδέξια διέφευγε από τα «where about» που του έστηναν τα τσιράκια των 200ρηδων των λαών, η γνωστή WADA. Μαζί του η Κατερίνα και ο γνωστός από την μεγάλη όρεξη (για κρατικά κονδύλια) Σπίθας. Στην Ευρώπη τους έψαχναν, στο παραπλεύρως των πολεμικών επιχειρήσεων Κατάρ βρισκόταν αυτοί. «Στο Μεξικό είναι», δήλωνε ο αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής κ. Παπαδογιαννάκης. Στο Σικάγο ήταν αυτοί. Στην «Πόλη των Ανέμων» πήγαιναν οι γιατροί της WADA, στο Λέχιο της Κορινθίας απολάμβαναν το ψάρι τους οι τρεις. Στη Γερμανία τους περίμεναν στο Ολυμπιακό χωρίο εμφανιζόταν. Στο Ολυμπιακό Χωριό τους έψαχναν στη βεράντα του κ. Τζέκου ήταν. Για το Ολυμπιακό Χωριό ξεκινούσαν στο ΚΑΤ κατέληγαν.

Για να πούμε την αλήθεια η μόνη φορά που ξέραμε που πραγματικά βρισκόταν οι δύο αθλητές με τον προπονητή τους, ήταν κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους στο ΚΑΤ. Μάλλον γι' αυτό τους επισκέφθηκε και ο υπουργός υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Για να σιγουρευτεί...

Η αδούλωτη και μηδέποτε υποταγμένη στα «where about» ελληνική ψυχή έκανε χρόνια το θαύμα της. Μέχρι που υπήρξε η θλιβερή προδοσία. Κάποιοι «νέο-πηλιογούσηδες» κάρφωσαν στα κατοχικά στρατεύματα της ΔΟΕ τις κινήσεις των τριών «Μικρών Ηρώων». Υπάρχει και το χαρτί της προδοσίας! Το έδειξαν στην τηλεόραση!

Μετά απ' αυτή την προδοσία, αλώθηκε ένας αντίστοιχος του Σουλίου θρύλος. Η διαρκής αντίσταση που τα ελληνικά χρώματα επεδείκνυαν τόσα χρόνια κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Υπήρξε μια τελευταία αναλαμπή στις γειτονιές πέριξ της Κηφισίας. Η πολιορκία του ΚΑΤ μπορεί να θεωρηθεί ισάξια της Μάχης του Υμηττού που δόθηκε στις 16 Ιουνίου του 1944. Όπως όμως οι Απόλλωνας Δαυλάκος, Πρόδρομος Αδραμίτογλου, Σωτήρης Βενιέρης, Ανδρέας Κρυσταλάκος, Μιχάλης Μενεγάκης, Νίκος Νταλιάνης, Γιώργος Πολεμαρχάκης έπεσαν μαχόμενοι για την πατρίδα, έτσι αναγκάστηκαν και οι σύγχρονοι ήρωες να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις στο στρατηγείο του εχθρού στο Χίλτον.

Έτσι γκρεμίστηκε η Εθνική Αντίσταση των ημερών μας για να μπορούν να αλωνίζουν ελεύθερα στα γήπεδα οι «φονιάδες των ειδώλων Αμερικανοί». Ένα είναι σίγουρο: αν δεν υπήρχε ο Πήλιος Γούσης το Σούλι ποτέ δεν θα έπεφτε. Αν δεν ενημερωνόταν η ΔΟΕ ότι μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό οι αθλητές μας δεν θα άφηναν ποτέ να ανεμίσει η αστερόεσσα στο ΟΑΚΚΑ.

Αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε και τους βουλευτές του ...νέου ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φούρα και Λοβέρδο που λιβάνισαν το πλήθος για την αντίσταση που έκανε δια αποδοκιμασιών στον τελικό των 200 μέτρων. Ο τελευταίος μάλιστα δηλώνει πως παλαιότερα έγραψε πόνημα με τίτλο «αρχαίο πνεύμα αθάνατο αλλά και πρεζομένο» (sic). Ο νεολαϊκισμός αποδεικνύεται και γλωσσοπλάστης...

20040831a1

Ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπίθας του παρελθόντος. Ένα νέο έπος, αντίστοιχο του Στέλιου Ανεμοδουρά, γράφεται τώρα στις οθόνες μας...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 31.8.2004