Μετά τους Ουντάι και Χουσάι...

on . Posted in Κόσμος


«Ο στρατός ισχυρίζεται ότι ο Σαντάμ Χουσείν δεν έχει πλέον μέρος να κρυφτεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κρυφτεί μαζί με τα όπλα μαζικής καταστροφής», σάρκασε ο Τζέι Λίνο μετά το θάνατο των δύο υιών Σαντάμ. Για την επιχείρηση μάλιστα στην βίλα είπε: «Πολλοί 'Αραβες δεν πιστεύαν ότι οι Ουντάι και Χουσάι είναι νεκροί. Έτσι αναγκαστήκαμε να τους ξαναπυροβολήσουμε...»

Οι αμερικανοί κωμικοί ξεσαλώνουν τον τελευταίο καιρό. Το πατριωτικό άγχος μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχει από καιρό ξεπεραστεί και οι ατάκες δίνουν και παίρνουν. «Ο πρόεδρος Μπους περηφανευόταν μια ολόκληρη βδομάδα για το ότι αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν τους δυο γιους του Σαντάμ. Και γιατί να μην υπερηφανεύεται; Είναι η πρώτη φορά που λέει καλά νέα από το Ιράκ και δεν είναι φτιαχτά.» (Μπιλ Μάχερ)

«Στην κηδεία των υιών Σαντάμ δεν θα κατατεθούν στεφάνια», είπε ο Τζέι Λίνο. «Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι αντί στεφάνων θα προτιμούσε να κατατεθούν τα αντίστοιχα ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζορτζ Μπους».

«Ο πρόεδρος Μπους», συνέχισε ο Λίνο, «αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρη την έκθεση για την 11η Σεπτεμβρίου. Φοβάται ότι θα πέσει στα χέρια των εχθρών. Όχι της Αλ Κάιντα, αλλά των Δημοκρατών»

Τέλος: «Ο πρόεδρος Μπους και το οικονομικό του επιτελείο περιοδεύουν τις ΗΠΑ με λεωφορείο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει μια θέση εργασίας. Του οδηγού του λεωφορείου» (Τζέι Λίνο)

Έπεα...

  • Όπλα μαζικής καταστροφής της αξιοπιστίας Μπους και Μπλερ...
  • Καλό ήταν το «στοίχημα Ποϊντέξτερ» στο Πεντάγωνο. Μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και για το ΠΑΣΟΚ;
  • Παραδείγματος χάρη θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε που θα σκάσει η επόμενη κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Στην Κοινοβουλευτική ομάδα; Στην Κεντρική Επιτροπή; Στην κυβέρνηση;
  • Ή θα μπορούσαμε να βάλουμε στοίχημα για το ποιος θα κάνει την επόμενη τρομοκρατική ενέργεια (κατά του κ. Σημίτη φυσικά)
  • Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κι άλλα. Τώρα που ο κ. Ποϊντέξτερ μένει άνεργος, μήπως θέλει να ‘ρθει κατά δω;
  • Πάντως υπάρχουν λύσεις για να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού. Μπορεί να χτιστεί ένα τείχος ύψους οκτώ μέτρων γύρω από το Μαξίμου. Κατεχόμενα είναι κι εκεί...
  • Μητροπολιτικές διοικήσεις σε πέντε μεγάλες πόλεις προτείνει ο κ. Σκανδαλίδης. Ωχ! Θα τις διεκδικήσει κι αυτές ο κ.κ. Αμβρόσιος Καλαβρύτων...
  • «Πάτωσαν» οι εκπαιδευτικοί στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Κοίταξε τι κάνουν οι άνθρωποι για να εκθέσουν τους κ.κ. Αρσένη και Ευθυμίου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3.8.2003