Η ντροπή και η ανδρεία

on . Posted in Ελλάδα


Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε οι πολιτικώς ανεγκέφαλοι που προΐστανται του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ονόματι Νίκος Χριστοδουλάκης και Απόστολος Φωτιάδης να αποσύρουν το μνημείο ανοησίας που φέρει τον τιμητικό τίτλο «νόμος του Ελληνικού Κράτους» και τον αριθμό 3037/2002;

Χθες συνελήφθησαν άνθρωποι -κι αν δεν ενδιαφέρει τον κ. Χριστοδουλάκη το γεγονός ότι συλλαμβάνονται αδίκως έλληνες πολίτες, πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι είναι φορολογούμενοι- έκλεισαν επιχειρήσεις κατεσχέθηκαν μηχανήματα γιατί κάποια παιδιά έπαιζαν ηλεκτρονικό σκάκι (!!!) και κυρίως γιατί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν είχε την ανδρεία (ναι! την ανδρεία) να παραδεχθεί ότι πέρασε ένα άθλιο νομοσχέδιο πέρα από κάθε λογική και να το αποσύρει. Το χειρότερο δε είναι ότι με ερμηνευτικά παλιόχαρτα (που δεν αξίζουν ούτε την μελάνη στην οποία τυπώθηκαν. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο και τον ευρωπαίο Επίτροπο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Έρκι Λικάνεν που επισκέπτεται την χώρα.

Για να μην έρθει στην «δύσκολη θέση» να αποσύρει μια ανοησία του υπουργείου του λοιπόν ο εκσυγχρονιστής (τρομάρα μας!) κ. Χριστοδουλάκης επιτρέπει την σύλληψη των πολιτών, το κλείσιμο επιχειρήσεων, μόνο και μόνο μην τυχόν και ντροπιαστεί και παραδεχθεί ότι το υπουργείο του πέρασε μια ανοησία. Επιτρέπει δε να γίνεται ρόμπα σε όλη την υφήλιο η Ελλάδα μας (προχθές είχε ένα χλευαστικό ρεπορτάζ το CNN) κι ενώ οι αστυνομικοί κλείνουν επιχειρήσεις πληροφορικής, ο υπουργός τρέχει στις ΗΠΑ (με έξοδά ημών των φορολογούμενων) για να ψάχνει ξένες επενδύσεις στον τομέα της πληροφορικής!

Αλλά μήπως περισσεύει η ντροπή και η ανδρεία σ' αυτόν τον τόπο, ώστε να την βρούμε στο ΥΠΕΘΟ;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3.10.2002