Το βιβλίο της τρομοκρατίας δεν έχει κλείσει ακόμη...

on . Posted in Βιβλία


683«Το βιβλίο της τρομοκρατίας έχει πολλά κεφάλαια ακόμη. Πολλά ερωτήματα δεν έχουν τεθεί και πολλά περισσότερα δεν έχουν απαντηθεί». H κ. Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σαφής στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολουθούσε την παρουσίαση του βιβλίου «Φάκελλος 17 Νοέμβρη» των κ.κ. Αλέξη Παπαχελά και Τάσου Τέλλογλου: «αυτά που ξέρουμε είναι μόνο μέρος της αλήθειας. Δεν είμαι βέβαιη ότι ήταν ένας Γιωτόπουλος κι ένας Κουφοντίνας που αποφάσισαν την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη...»

Λίγες ώρες πριν την δολοφονική επίθεση η κ. Μπακογιάννη προφητικά είχε τονίσει: «Η ιστορία της 17 Νοέμβρη και των παρακλαδιών της δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη». Δίπλα της καθόταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος για μια ακόμη φορά μίλησε λίγο, είπε ελάχιστα για αν τονίσει ότι «όλες οι ενέργειες της 17Ν έχουν εξιχνιασθεί, ακόμη κι εκείνες για τις οποίες δεν πήρε την ευθύνη η οργάνωση». Το τρελευταίο αμφισβήτησε έμμεσα είς εκ των συγγραφέων του βιβλίου: «οι μισοί φόνοι της τρομοκρατίας δεν έχουν εξιχνιασθεί πλήρως», είπε ο κ. Τάσος Τέλλογλου.

Ο κ. Αλέξης Παπαχελάς στάθηκε στο κλίμα που εξέθρεψε και κάλυψε επί ένα τέταρτο του αιώνα το τρομοκρατικό φαινόμενο στη χώρα μας και τόνισε ότι η ιστορία της τρομοκρατίας στη χώρα μας ήταν σύγκρουση δύο ομάδων που ήταν κολλημένες στην προ του 1974 εποχή. Οι τρομοκράτες, όπως και οι διωκτικοί μηχανισμοί λειτουργούσαν με πρότυπα του εμφυλιακού κράτους.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 14.12.2002