Ο Ιντιάνα Τζόουνς της Ατλαντίδας

on . Posted in Βιβλία


706a1

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Σάρμαστ, ισχυρίζεται ότι κάπως έτσι ήταν η Ατλαντίδα. Ένα κομμάτι της βυθίστηκε κι ένα κομμάτι έγινε η Κύπρος

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών είναι η πολή του περιγράφει ο Πλάτων ως Ατλαντίδα. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι υπήρξε και κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να ήταν. Κάποιοι πιθανολόγησαν ότι είναι ένα νησί που χάθηκε στο Αιγαίο. Κάποιοι άλλοι ότι βυθίστηκε στον Ατλαντικό.

706a2Τώρα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ήταν στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι τμήμα της ήταν η Κύπρος.

Μετά από μυστικές έρευνες που κράτησαν μία δεκαετία, ο καθηγητής Ρόμπερτ Σάρμαστ υποστηρίζει ότι το ονειρικό αρχαίο νησί βρίσκεται στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κύπρου και Συρίας και ότι η Κύπρος είναι ότι απέμεινε από την Ατλαντίδα.

Πιστεύει επίσης ότι η χαμένη πολιτεία και κατ΄ επέκταση η Κύπρος, είναι η πηγή αυτού που η Βίβλος περιγράφει ως «Κήπους της Εδέμ». Τονίζει μάλιστα ότι το μέρος που ερεύνησε στην Κύπρο παρουσιάζει εκπληκτική ομοιότητα με τις αναφορές του Πλάτωνα στην Ατλαντίδα στο βιβλίο του Τίμαιος και Κριτίας.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Σάρμαστ κυκλοφόρησε ήδη βιβλίο με τίτλο "Η ανακάλυψη της Ατλαντίδας" και σύμφωνα με τον ίδιο τώρα αναμένεται να αρχίσει έρευνες στον βυθό της περιοχής. Πιστεύει μάλιστα ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να ανακαλύψει κτίρια, δρόμους και ό,τι μπορεί να απέμεινε από την χαμένη ονειρική Ατλαντίδα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 21.9.2003