Οι δημοσκοπήσεις και ο διαιτητής...

on . Posted in Ελλάδα - Ν.Δ


Δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο η δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύτηκε σε δύο συνέχειες στην εφημερίδα «Έθνος» απεικονίζει την πραγματικότητα, δίνοντας προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ κατά 0,5%.

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσον και οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις, που δίνουν προβάδισμα 1,5 μονάδας στη Νέα Δημοκρατία, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Έτσι κι αλλιώς, αυτές οι διαφορές βρίσκονται στα όρια του στατιστικού λάθους και μπορούν να ανεβοκατέβουν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία. Όπως ορθά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι φωτογραφία της στιγμής και μετά τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η φωτογραφία σήμερα μπορεί να είναι διαφορετική.

Είναι κακό όμως, να βγαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να αμφισβητούν το «διαιτητή». Όπως ορθώς διδάχτηκαν στα σεμινάρια επικοινωνίας ότι δεν πρέπει ποτέ να τα βάζουν με τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή της εκπομπής (ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται κατάφωρα) γιατί χάνουν τον μέσο τηλεθεατή, έτσι δεν πρέπει να τσακώνονται και με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Εκτός αν έχουν στοιχεία. Τότε, οφείλουν να τα παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό, αντί να παρουσιάζονται κακιωμένοι στην τηλεόραση, αφήνοντας υπονοούμενα, που στο κάτω-κάτω της γραφής κανείς δεν καταλαβαίνει...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 28.2.2006