Ολα στο φως και στη Δικαιοσύνη

on . Posted in Ελλάδα - Ν.Δ


Τελικά, ενός απορρήτου μύρια έπονται. Μετά το δημοσιογραφικό απόρρητο που επικαλέστηκε ο κ. Γιάννης Ανδριανός προς στιγμήν σκοντάψαμε και σε κάποιου τύπου «εφοριακό απόρρητο», εκείνο που υπαινίχθηκε ο κ. Σπύρος Κλαδάς για να μην απαντήσει στις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου περί έτερης συναλλαγής για το θέμα Ζαχόπουλου. Αυτά που εκστόμισε ο δημοσιογράφος στην προχθεσινή τους εκπομπή είναι εξόχως σοβαρά. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον επισκέφθηκε εκ μέρους του Ειδικού Γραμματέα επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων να του προτείνει αθέμιτη και παράνομη συναλλαγή: να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση από τον ΣΔΟΕ (κατά την παλιά ονομασία) του συνεταίρου του στην εφημερίδα κ. Θέμου Αναστασιάδη, έναντι ευνοϊκής δημοσιογραφικής μεταχείρισης στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά χρήζουν περισσότερων εξηγήσεων από την πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε και ανέφερε ότι «ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε. δεν σχολιάζει αναφορές για το πρόσωπό του, όταν αυτές συμπλέκονται με διεξαγόμενη έρευνα από την υπηρεσία». Προφανώς το, προφανώς, εμπίπτει σε κάποιου άλλου τύπου απόρρητο.

Η υπόθεση πλέον παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και τα μισόλογα της κυβέρνησης δεν επαρκούν, αν σκεφτούμε την σοβαρότητα του θέματος. Ειδικά στις διευθετήσεις φορολογικών θεμάτων των ισχυρών παραγόντων, όπου ο πήχης βρίσκεται ψηλά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ισχυρός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Δημήτρης Πανταγιάς απεπέμφθη διότι απλώς επιχείρησε να μεσολαβήσει στον ΣΔΟΕ υπέρ γνωστού τραγουδιστή. Η δε αποπομπή του έγινε, όχι μεσούντος ενός σκανδάλου αυτού του μεγέθους, αλλά με ένα μονόστηλο εν αιθρία.

Είναι θετική λοιπόν εξέλιξη ότι έστω αργά χθες το απόγευμα ο κ. Κλαδάς επαναθεώρησε τη στάση του. Διέψευσε τα λεχθέντα και υπέβαλε μήνυση στον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Αν μη τι άλλο μας έσωσε από μια εβδομάδα άγονων συζητήσεων περί «εφοριακού απορρήτου» και αν δικαιούνται οι κρατικοί λειτουργοί να προσπερνούν τέτοιες βαριές καταγγελίες. Το σημαντικότερο είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα πάει στον ανακριτή για να εξηγήσει και να αποδείξει όσα κατήγγειλε.

Σ' αυτή τη δυσώδη υπόθεση μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να δώσει απαντήσεις. Τα υπονοούμενα, οι καταγγελίες και οι κατηγορίες όταν διατυπώνονται στον αέρα είναι απλώς έπεα πτερόεντα. Οταν γίνονται οι καταγγελίες στην Δικαιοσύνη, δεν εγγράφονται μόνο έχουν κι επιπτώσεις στους καταγγέλλοντες, αν αποδειχθεί ότι ψεύδονται.

Ετσι που έμπλεξε το κουβάρι των ροζ DVD, των εκβιασμών, των απειλών, των υπονοούμενων και των συναλλαγών μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ρίξει το αναγκαίο για τον τόπο φως. Η υπόθεση ξεπερνά πλέον ροζ βίντεο, γκρίζες χρηματοδοτήσεις, αμφιλεγόμενους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, εκδοτικούς ανταγωνισμούς, ή οτιδήποτε άλλο. Αφορά την υγεία του τόπου. Οταν τα λύματα ξεχύνονται στους δρόμους απειλείται η δημόσια υγεία. Και η διαφθορά γίνεται πλέον επιδημία σ' αυτή τη χώρα...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 16.1.2008