Ελλάδα

Φως, περισσότερο φως

on . Posted in Ελλάδα

Με αφορμή τη βρώμικη προϊστορία της Greek Mafia και των διασυνδέσεών της με κύκλους της Αστυνομίας, η ανεξήγητη αποπομπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.δίνει τροφή σε κάθε είδους συνωμοσιολογία.

Η ανατομία των δυστυχημάτων

on . Posted in Ελλάδα

Ο εκσυγχρονισμός μιας χώρας είναι διαδικασία μακράς πορείας. Δεν τελειώνει σε μια τετραετία, ούτε με την επιτυχή αντιμετώπιση δύο κρίσεων.

Αρχές χωρίς περιεχόμενο

on . Posted in Ελλάδα

Από το 2013 που ιδρύθηκε η ΡΑΣ, πληρώνουμε έναν τίτλο χωρίς περιεχόμενο. Ρύθμιση αγοράς δεν μπορεί να κάνει, αφού δεν υφίστανται, όσο για την Εθνική Αρχή Ασφαλείας την είδαμε προ ημερών στα Τέμπη.

Η πολιτική των συνταγματολόγων

on . Posted in Ελλάδα

Αν εξαιρέσουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ουδείς από τους συνταγματολόγους άκουσε όσα τους σούρνουν σήμερα, επειδή πήραν θέση για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Βουλή και Ανεξάρτητες Αρχές

on . Posted in Ελλάδα

Ο διαχωρισμός των εξουσιών δεν είναι διακοσμητικός. Χρειάζεται ώστε αυτές οι εξουσίες να αλληλοελέγχονται και καμία να μην μπορεί να απειλήσει τα δικαιώματα ούτε ενός πολίτη.

Αντισυνταγματικός μιθριδατισμός

on . Posted in Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε νέο επίπεδο αντισυνταγματικότητας, αφού «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή (...) προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας».

Μένουμε Ευρώπη;

on . Posted in Ελλάδα

Το «Μένουμε Ευρώπη» είναι μια επέτειος σαν του Πολυτεχνείου ή μήπως είναι ένα διαρκές αίτημα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας;

Οι εγκληματίες στη Βουλή;

on . Posted in Ελλάδα

Η «Χρυσή Αυγή» δεν λειτούργησε από γεννησιμιού της ως απλό νεοναζιστικό κόμμα, αλλά ως συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου.

Το πρωτείο της Δημοκρατίας

on . Posted in Ελλάδα

Βεβαίως, θα είναι σαν να κλέβουμε εκκλησία αν συγκρίνουμε τον Κωνσταντίνο με τους σημερινούς, αλλά θα συμφωνήσουμε πως υπήρξαν κάποιοι βασιλείς που ήταν καλύτεροι από κάποιους πρωθυπουργούς και αντιστρόφως.

Ο ανεπώνυμος Κωνσταντίνος

on . Posted in Ελλάδα

Ο έκπτωτος μονάρχης αμφισβητούσε τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, που θέλει όλους τους πολίτες ίσους με ίδιες υποχρεώσεις.

Σημειώσεις για μια κηδεία

on . Posted in Ελλάδα

Η κηδεία μπορεί να ήταν (όπως ορθώς ανακοίνωσε η κυβέρνηση) ιδιωτική υπόθεση της φαμίλιας των εστεμμένων, αλλά ο κόσμος που θα συγκεντρωνόταν είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας.

Η σιωπή των νουνεχών

on . Posted in Ελλάδα

Οι μνήμες από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα τραύματα, οδηγούν πολλούς να κλείνουν τα μάτια στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Στο τσιγάρο που κρατά…

on . Posted in Ελλάδα

Κάθε υπουργός Υγείας πρέπει να επικρίνεται όταν κάνει τα στραβά μάτια στο παράνομο κάπνισμα και όχι όταν τα ανοίγει, έστω περιστασιακώς…

Ενδείξεις κι αποδείξεις

on . Posted in Ελλάδα

Αν υπάρχουν «δραστηριότητες εκτός πλαισίου στο εσωτερικό της ΕΥΠ» και για «ρυπαρά δίκτυα», προς όφελος ποίων είναι οι «δραστηριότητες εκτός πλαισίου» και για ποιον δουλεύουν αυτά τα «ρυπαρά δίκτυα»;

Και χρέη χαρίζονται…

on . Posted in Ελλάδα

Εκλογές έρχονται, λεφτά υπάρχουν και η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει και τα χρέη των ανεμβολίαστων.

Πάμε σαν άλλοτε…

on . Posted in Ελλάδα

Αν «τα όρια της γλώσσας μας καθορίζουν τα όρια του κόσμου μας», ο κόσμος της πολιτικής βρίσκεται εκεί κοντά στη δεκαετία του ’80.