Ελλάδα

Τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων

on . Posted in Ελλάδα

Αν αποδειχθεί ότι και εμβολιασμένοι προσβάλλονται και μεταδίδουν την ασθένεια, το ίδιο με τους ανεμβολίαστους, παύει η νομιμοποιητική βάση του διαχωρισμού τους.

Τα νούμερα της πανδημίας

on . Posted in Ελλάδα

Αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι η αποσπασματική στηλίτευση κάθε μέτρου. Και αυτό διότι μπορεί γρήγορα να διαψευστεί.

Συναίνεση στη λογική

on . Posted in Ελλάδα

Με 140 διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια κτίρια δεν έχουμε τριτοβάθμια περίθαλψη. Εχουμε ταμπέλες και διοικήσεις για να διορίζουν οι υπουργοί.

Μια (σχεδόν) ήσυχη μέρα

on . Posted in Ελλάδα

Η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας του 2009 οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε αναστοχασμό, αφού προηγήθηκαν τα πέντε στάδια του πένθους.

Ειδικός φόρος ανευθυνότητας

on . Posted in Ελλάδα

Οι ανεμβολίαστοι δημιουργούν εξωτερικότητες που καταλήγουν σε ασφυξία του ΕΣΥ και δυσβάσταχτο κόστος. Δεν πρέπει να αναλάβουν και αυτοί –έστω μέρος– των δαπανών που προκαλούν;

Μια ανεπιθύμητη κανονικότητα

on . Posted in Ελλάδα

Tη διετία 2020-2021 η εστίαση επιδοτήθηκε με πάνω από 1,5 δισ., σε μια χώρα που πριν από 6 χρόνια δεν μπορούσε να βρει 300 εκατ. για να κλείσει τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Ανεμβολίαστοι απογραφείς

on . Posted in Ελλάδα

Με τους ανεμβολίαστους τι γίνεται; Τους απαγορεύουμε να μπουν σε καφετέριες και τους πληρώνουμε ως απογραφείς για να μπαίνουν στα σπίτια των ευπαθών;

Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

on . Posted in Ελλάδα

Το κράτος δεν μπορεί, αντί να προστατεύει τους επιμελείς, να αμολήσει 40.000 πιθανούς φορείς στην κοινωνία για να διασπείρουν τον ιό.

Γαλάζια και ροζ ιατρεία;

on . Posted in Ελλάδα

Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση «που αγνοεί τις συστάσεις των ειδικών» ή οι ειδικοί που δίνουν λάθος συμβουλές;

Μιας εβδομάδας σιγή

on . Posted in Ελλάδα

Προς τι η τριήμερη παύση των εργασιών της Βουλής, που μαζί με την αργία της 28ης Οκτωβρίου και τη «γέφυρα» της Παρασκευής (που πρώτοι δίδαξαν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ) κάνει ένα ολόκληρο επταήμερο;

Το γερμανικό παράδειγμα

on . Posted in Ελλάδα

Συναίνεση α λα ελληνικά είναι το ανέκδοτο που λέει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πουν τα χειρότερα προεκλογικώς για να συνεργαστούν αρμονικότατα μετεκλογικώς.

Μια πολύ παλιά αρχή

on . Posted in Ελλάδα

Αν στόχος είναι «να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» η «Νέα Αρχή» του ΣΥΡΙΖΑ μάς πάει πίσω στο 1981.

Σε εκλογολογία να βρισκόμαστε

on . Posted in Ελλάδα

Το εντυπωσιακό στη θητεία αυτής της κυβέρνησης είναι ότι αμέσως μετά τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 συζητάμε πότε θα γίνουν οι επόμενες.

Η πρόκληση και η ευκαιρία

on . Posted in Ελλάδα

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα πεντάχρονα που μετέχουν της ελληνικής παιδείας, αλλά αν υπάρχουν κάποια άλλα που πιθανώς οι γονείς τους δεν τους επιτρέπουν να πάνε στο νηπιαγωγείο ή δεν πάνε για άλλους λόγους.

Επικίνδυνοι φανφαρονισμοί

on . Posted in Ελλάδα

Ο κ. Μπογδάνος ανήκει μάλλον στην κατηγορία των φανφαρόνων της πολιτικής, οι οποίοι επειδή δεν έχουν επεξεργασμένη άποψη, πετούν στον δημόσιο διάλογο όποια χοντροκοπιά μπορεί να κάνει εντύπωση.

Ο στόχος των προφητειών…

on . Posted in Ελλάδα

Όλοι οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζουν ή εξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές, αλλά ποτέ κανείς δεν έδωσε ημερομηνία.