Οι βολευτές του Έθνους...

on . Posted in Ελλάδα


Αυτή η Βουλή θα μείνει στην Ιστορία. Όχι γιατί παρουσίασε κάποιο σημαντικό έργο. Σπάνια βουλεύτηκε για το καλό του Έθνους. Υπήρξε όμως πρωταθλήτρια στο βόλεμα. Για την ακρίβεια στο αυτοβόλεμα. Δεν αναφερόμαστε στα αυτοκίνητα που θα πάρουν με λίζινγκ οι βουλευτές και θα τα πληρώσουμε εμείς. Αν είναι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά (για την οποία επίσης τους πληρώνουμε) ας πάει και το ... παλιάμαξο. Αναφερόμαστε κυρίως για τις καραμπινάτες παρανομίες που υπερψηφίζονται από τους βολευτές (ναι! βολευτές κι όχι βουλευτές) και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Δεν έκλεισε χρόνος από τότε που παράνομα κι αντισυνταγματικά οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων βόλεψαν τους συνεργάτες τους. Για όσους δεν ενθυμούνται: τον Δεκέμβριο του 2001, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης πέρασε (κυριολεκτικά στο «παραπέντε») ρύθμιση στον κανονισμό της Βουλής με την οποία διορίζονται όλοι οι «γραμματείς των βουλευτών από το 1994 και μετά» στο Δημόσιο. Κι ενώ τα ελληνόπουλα ξεροσταλιάζουν στη σειρά και στο ΑΣΕΠ για να βρουν μια θέση στο Δημόσιο, οι συνεργάτες των βολευτών μπήκαν από το παράθυρο, με διακομματική (πλην της Αριστεράς) συναίνεση.

Τώρα με την επιμονή του κ. Κακλαμάνη και την ψήφο των βουλευτών και των δύο μεγάλων κομμάτων δίδεται τσάμπα (επιπλέον) σύνταξη στους δικηγόρους του κοινοβουλίου, ενώ - κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός - το ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους δίνεται περικομμένο. Το κυριότερο: τώρα δίδουν σύνταξη βουλευτή ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς! Έτσι δηλαδή υπουργοί, υφυπουργοί, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς (και γενικώς φαρισαίοι) θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αν περάσουν από τα βουλευτικά έδρανα δύο χρόνια και πέντε μήνες!

Το πλέον λυπηρό και η μεγάλη ντροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν είναι ότι ... Απόστολος Κακλαμάνης κερνάει και τριακόσιοι (πλην KKE και ΣYN) πίνουν. Είναι η βαθύτατη προσβολή των νόμων και του Συντάγματος από το σώμα εκείνο που υποτίθεται ότι διαπαιδαγωγεί τους πολίτες στη νομιμότητα. Τι θα απαντήσουν αύριο οι βολευτές στον συνταξιούχο που θα ζητά ψιχία αύξησης; Τι θα πουν στον άνεργο που βλέπει τους συνεργάτες των βουλευτών να μπαίνουν από το παράθυρο και θα τους ζητήσει δουλειά; Ότι ο νόμος απαγορεύει τις προσλήψεις εκτός AΣEΠ; Δεν θα έχει δίκιο ο πολίτης αν τους ανταπαντήσει: «Έλα μωρέ τώρα! άμα θέλετε εσείς οι βολευτές, ούτε Σύνταγμα υπολογίζετε, ούτε νόμους ούτε τίποτε...»

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9.11.2002