Ποιοι είναι οι ναζί στην Ουκρανία;

on . Posted in MME & πόλεμος

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα -από blogs και (δυστυχώς) καθιερωμένα ΜΜΕ- οι Ναζί κυριαρχούσαν στις διαδηλώσει της Πλατείας Μέιντεν του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας. «Οι φασίστες απέκτησαν την κυριαρχία των δρόμων», μας έλεγαν, και μάλιστα σύμφωνα με διάφορους από τον ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να βγάλουν και και πρωθυπουργό (πρβλ. left.gr και Δημήτρης Παπαδημούλης) αφού ανέτρεψαν τον «δημοκρατικά εκλεγμένο» πρόεδρο Γιακούκοβιτς.

 

Τελικά το καρέ ενός βίντεο που προωθούσε η ρωσική προπαγάνδα δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Αν δει κάποιος ολόκληρο το βίντεο (εδώ στο στο 0:11) θα διαπιστώσει ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός απλώς χαιρετούσε (και όχι ναζιστικά) του συγκεντρωμένους.

 

Η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία της Ουκρανικής Αγανάκτησης υπήρξαν πολλές βιαιότητες, εκατέρωθεν. Επιθέσεις όμως κατά δημοσιογράφων δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς μετέδιδαν ειδήσεις και φωτογραφίες από μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Οι ακροδεξιοί της Ουκρανίας προφανώς μετείχαν στις διαδηλώσεις και πιθανότατα να ήταν οι πιο βίαιοι απ' όλους τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους.

 

Έπρεπε να έρθουν οι «απελευθερωτές» χωρίς διακριτικά του Πούτιν για να δούμε εγκληματικές επιθέσεις σαν αυτή που έγινε στον ανταποκριτή της «Καθημερινής» κ. Κώστα Ονισένκο. Πρβλ. εδώ.

 

Δεν είναι το πρώτο συμβάν. Υπάρχει και ο ξυλοδαρμός μετά ληστείας του Βούλγαρου δημοσιογράφου· με γρονθοκοπήματα, κλωτσιές και ένα πιστόλι στον κρόταφο: Το βίντεο εδώ.

 

 

Το πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι: ποιοι ακριβώς είναι οι Ναζί στην Ουκρανία; Το δεύτερο ερώτημα είναι: τι προσπαθούν να κρύψουν οι «απελευθερωτές» του Πούτιν από τα δυτικά και ανατολικά Μέσα Ενημέρωσης; Δεν είναι περήφανοι για τα έργα τους;

 

Εκτός αν αυτοί οι φασίστες χωρίς διακριτικά δεν είναι του Πούτιν, οπότε ο Ουκρανικός στρατός μπορεί να τους μαζέψει χωρίς να φοβάται αντίποινα από την μεγάλη και απειλητική Ρωσία. Κι αυτό διότι οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας δεν προστάτευσαν ούτε τους ακτιβιστές, ούτε συναδέλφους σαν τον Κώστα...

Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 8.3.2014